Ribat Eğitim Vakfı Genel Başkanı Abdullah Büyük, Kütahya Anadolu Aile Derneği yönetim kurulu üyeleriyle birlikte İnegöl´e gelerek, AHİD Çocuk Mektebini ziyaret ettiler.

Aile Hayatı İyileştirme Derneği´nin daveti üzerine İnegöl´e gelen Ribat Eğitim Vakfı Genel Başkanı Abdullah Büyük, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, İnegöl Müftüsü Kazım Güzel, İlim Yayma Cemiyeti üyeleri, dernek üyeleri ve hayırseverler tarafından ağırlandı.

Dernek yönetimi tarafından misafirlere ikram edilen öğle yemeğinin ardından konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, “Yaklaşık 1 yıl önce başkanımızın da iştiraki ile temeli atılan bu AHİD hizmet binasının bir yıl gibi kısa bir zamanda faaliyete geçmesinin sevindirici olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu binaya hayrı dokunan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

İnegöl Müftüsü Kazım Güzel ise, 4-5 yaş eğitiminin kişinin şahsiyetinde çok önemli olduğunu belirterek, “Kur´an kurslarıyla birlikte bu eğitimi de yaygınlaştırmak istiyoruz. Başka yerlerde de 4-5 yaş çocuk Kur´an kurslarının açıldı. Ancak ilk olarak açılan 4-5 yaş Kur´an kursu AHİD çocuk mektebidir. Ben hizmeti geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Abdullah Büyük ise Türkiye´deki Müslümanların çok zor dönemlerden geçerek bu rahat hizmetlere kavuştuklarını ifade etti. Horlanma, itilme, hapse atılma, dışlanma ve benzeri zorlukların çekildiğini anlatan Büyük, “Zor günlerin imtihanlarını kazandığımız için Allah (c.c.) ‘El-Basit´ ismine mazhar olarak her türlü nimete ve devlet imkanlarına kavuşuldu. Ancak bu nimete şükredilmemesi ve imanlı, ahlaklı, topluma ve insanlığa faydalı bir neslin yetişmesi için çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkmak için yeterince çalışılmaması ve rehavete kapılıp dünyevileşme hastalığına yakalanmamız durumunda yüce Allah´ın (c.c.) bu nimetleri bizden alarak El Kabid (daraltan, sıkan) ismiyle tecelli ederek tekrar zor günlere dönebileceğimizi unutmayalım” dedi.

Abdullah Büyük, bu gayret ve özverili çalışmalardan dolayı dernek yönetimi ve üyelerine teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim