Saadet Parti İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, yeni belediye binasıyla ilgili yaptığı basın açıklamasında Belediye Başkanı Alper Taban’a gönderme yaparak, “Çekirdek kabuklarının, izmaritlerin yerlere atılmasının önüne geçebilmek adına fotoğraflayıp sosyal medya paylaşımı yaparak temizlik hassasiyeti gösteren idarecilerimiz, yıllardır İnegöl’ün göbeğinde millete yaşattıkları bu görüntü kirliliğini nasıl izah edecek?” dedi.

1590 GÜN GEÇMESİNE RAĞMEN HALEN DAHA İNŞAAT HALİNDE DURUYOR

Yeni belediye binası inşaatının önünde Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan SP İlçe Başkan Hasan Eroğlu, “Bugün burada İnegöl Belediyesi tarihinin en büyük ihalesi olarak övünülen, ancak en büyük hezimeti  yaşadığımız belediye Hizmet binası inşaatı önünde bulunuyoruz. 13 Temmuz 2017 yılında ihalesi yapılıp sözleşmesi imzalanan bu bina, aradan 1590 gün geçmesine rağmen halen daha inşaat halinde duruyor. Saadet Partisi olarak bizler, burada betonlaşma olmaması, buranın yeşil alan olarak bırakılması için geçmiş dönemlerde adeta çırpındık. Projeyi alan ilk firma inşaattan el çekince tekrar bu yanlıştan dönün dedik. Ancak görüyoruz ki İnegöl Belediyesi burada adeta bir bataklığa saplanmış durumda. 1590 gündür bitmeyen bu proje, maalesef inşaat maliyetlerinin tavan yapması sebebiyle artık daha da içinden çıkılmaz noktaya gelmiştir. 2017 yılında 50 milyon liraya ihale edilen ve sözde bir yılda tamamlanacak olan binanın bundan sonraki süreçte belediyeye maliyeti muhtemel ki 100 milyonu geçecektir” dedi.

BİZİ DİNLEMEDİNİZ İNAT ETTİNİZ

Eroğlu açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Çekirdek kabuklarının, izmaritlerin yerlere atılmasının önüne geçebilmek adına fotoğraflayıp sosyal medya paylaşımı yaparak temizlik hassasiyeti gösteren idarecilerimiz yıllardır İnegöl’ün göbeğinde millete yaşattıkları bu görüntü kirliliğini nasıl izah edecek? Çözüm önerileri sunduğumuzda “bunlar oturdukları yerden ölçmeden biçmeden konuşuyorlar” diyen yöneticilerimize şimdi soruyoruz; buraya belediye binası yapmayın dediğimizde, hadi bizi dinlemediniz inat ettiniz.  Bu işe başladınız. Başladığınız bu işi yaparken ve denetlerken hiç mi ölçüp biçmediniz? Özel şirketlerin 6 ayda büyük AVM’ler yaptığı İnegöl’de 4 yıldır tamamlayamadığınız bu bina için; İnegöl Belediyesi burada bürokratik bir engele mi takıldı? İnegöl Belediyesi burada hukuki bir engele mi takıldı? İnegöl Belediyesinin kasasında bu binayı tamamlatacak para mı kalmadı? Bu bina ne zaman bitecek? Bu binanın toplam maliyeti ne kadar tutacak? Yaşanan bu zaman kaybından ve maddi zarardan kim sorumlu? İnegöl Belediyesi tarihinin en büyük ihalesini yaptık diye övündüğünüz kadar İnegöl Belediyesi tarihinin en büyük ihalesini elimize yüzümüze bulaştırdık diye özeleştiri de yapıyor musunuz? Yine buradan özellikle belirtiyoruz: Belediye yetkililerinin  “ne yapalım ihaleyi alan firma battığı için gecikti” bahanesini kabul etmiyoruz.”

BU MİLLETİN NEFES ALACAK ALANLARINI ARTIK BETONLA KAPATMAYIN

“Son olarak Hükümet konağıyla ilgili geçtiğimiz haftalarda bir açıklama yapmıştık. O açıklamada mevcut yıkılan yere kesinlikle bir bina inşa edilmemesi gerektiğini belirttik. Şimdi Hükümet Konağının yine aynı mantıkla aynı yere inşa edileceğine ilişkin söylentiler dolaşıyor. Tekraren ifade ediyoruz: Belediye binasında düştüğünüz hataya bu sefer de hükümet konağı alanında düşmeyin. Bu milletin nefes alacak alanlarını artık betonla kapatmayın. Bu şehri bir üçgen içerisine hapsetmeyin. Basın açıklamamıza katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”

Editör: TE Bilişim