Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu ve heyeti geçtiğimiz gün Yenice Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti. Ziyarette birçok yaralamalı ve ölümlü kazaların yaşandığı Yeniceköy yolu üzerindeki kavşak gündeme geldi. 

İlçe Başkanı Hasan Eroğlu’nu Yeniceköy OSB Başkanı Nedim İncebay, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Balcı, Bedri Huy ve OSB Müdürü Salih Ufkun Toktaş karşıladı. Gerçekleştirilen ziyarette konuşan Hasan Eroğlu, Saadet Partisi olarak bir sanayi şehri olan İnegöl’de özellikle organize sanayi bölgelerindeki sorunları ve çözüm önerileri istişare etmek için geldiklerini belirterek, “Yenice OSB sıfırdan kurulan değil, sonradan sanayicilerin gayretleriyle ıslah projeleriyle OSB unvanını almış bir yer. Bu anlamda burada gerçekten büyük bir iş başarılmış. Bu sebeple diğer organize sanayi bölgelerimizden farklı” dedi.

Yenice Organize Sanayi Bölgesinin içinden geçen ana yolla ilgili olarak bir çok kazanın yaşandığını ve özellikle bu konuyla ilgili çözüm yollarını istişare etmek istediklerini dile getiren Eroğlu nazik karşılamadan ve ilgiden dolayı Yenice OSB Başkanı Nedim İncebay’a teşekkür etti.

Yenice OSB Başkanı Nedim İncebay, Başkan Hasan Eroğlu ve yönetimine yaptıkları ziyaretten dolayı teşekkür etti. Yenice OSB olarak tamamen üye işadamlarının emek ve katkılarıyla icraatlarını yaptıklarını dile getiren İncebay şu şekilde konuştu:

“Yenice OSB belirttiğiniz gibi ıslah OSB’den dönüşen bir yer. Şu anda hızla çalışmalarımız devam ediyor. Altyapı hizmetlerimize, yol hizmetlerimize ve İnegöl OSB ile yapılan protokol sayesinde sanayicimizin atık suyunu kendi hattımız ile atık su tesisine taşıyarak arıtmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz aylarda Yeniceköy’den gelen taşkın suların önlenmesi için 2x2,5 ebatlarında menfez çalışmasını nihayetlendirdik. Yenice OSB bu anlamda kendi ihtiyaçlarını kendi imkanlarıyla gidermeye devam ediyor. Şu an sizleri ağırladığımız bu binamızı da yine yönetim kurulu üyelerimizin gayretleriyle inşa ettik.”

Nedim İncebay, Yeniceköy yolunda yaşanan kazalarla ilgili olarak şu şekilde konuştu:

“Belirttiğiniz gibi bu yol birçok vatandaşımızın canına mal oldu. Kazalar özellikle bir noktada bulunan virajda meydana geliyor. Yenice OSB olarak geçtiğimiz yıl o noktayla ilgili kendi imkanlarımızla bir çalışma yapmıştık. Yolu genişletip asfaltlama yaptık. Hız kesen tümsekler yaptık. Ancak bürokratik sürece takıldık. UKOME, bu bölgeyle ilgili yetkimizin olmadığını belirterek o tümsekleri kaldırdı. Ve maalesef o noktada geçtiğimiz ay yine aynı şekilde bir kaza meydana geldi ve üç vatandaşımızı daha kaybettik.” dedi.

Saadet Partisi’nin kamulaştırmayla ilgili teklifini de değerlendiren Nedim İncebay, “Sayın Başkan, sizin bu yolla ilgili açıklamalarınızı geçtiğimiz yıl da bu yıl da sosyal medya ve basından takip ettik. Konuyla ilgili göstermiş olduğunuz hassasiyete teşekkür ederiz. Sürekli olarak kalıcı çözüm için kamulaştırma yapılarak o virajın düzeltilmesi gerektiğini ifade ettiniz. Evet, bu kalıcı çözümdür. Ancak konu kamulaştırma olunca maalesef tek başımıza bizim yetkimizde olan bir konu değil. Özellikle o bölgede kamulaştırılacak parsellerin kamulaştırma yetkisi Büyükşehir belediyemize ait. Ancak bu sorunun çözülmesi için biz alternatif birkaç yol daha çalıştık. Bununla ilgili hazırlıklarımızı yaptık. İnşallah bu çözüm önerilerimizi ilgili ve yetkili makamlarla paylaşacağız. Şu an Büyükşehir Belediyemiz o noktada tekrar hız tümsekleri yaptı. Geçici olsa da büyük kazaların önüne geçecektir. Ancak dediğiniz gibi bu noktada kapsamlı ve kalıcı bir çözüm gerekiyor.” dedi.

Editör: TE Bilişim