İnegöl Belediyesi, özellikle yağışlı havalarda ciddi sorunların yaşandığı Yeni Mahalle Serhat Sokakta bu sorunları çözecek düzenleme çalışmalarına başladı. Yıkılan duvarların tekrar yapılıp bordürlerin yenilendiği ve beton yol kaplama çalışmasının yapıldığı bölgede Belediye Başkanı Alper Taban da incelemelerde bulundu.

İnegöl Belediyesi, hizmet bekleyen tüm bölgelerde yapılan planlama doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Yeni Mahalle Serhat Sokakta özellikle yağışlı havalarda ciddi sorunların yaşandığı 125 metrelik sokakta hummalı bir çalışma başlatıldı. Bölgede yoğun yağış sebebiyle site duvarlarının bir kısmı zarar görerek yıkılmıştı. Yıkılan duvarların tekrar onarılmasıyla başlayan çalışmalar, sokakta aynı sorunun yeniden yaşanmaması için genel düzenleme ve onarım çalışmalarıyla sürüyor. Mevcut parke taşları sökülerek yerine su geçirmeyen beton kaplamalar yapılırken, 125 metrelik sokakta beton yol kaplama çalışması da gerçekleştiriliyor.

DEPREM BİZİM BÖLGEMİZİN DE BİR GERÇEĞİ

Belediye Başkanı Alper Taban, bugün beraberindeki meclis üyeleriyle birlikte Serhat Sokakta süren çalışmaları yerinde inceledi. Taban, vatandaşların sorunlarını da ilk ağızdan dinleyerek istişarelerde bulundu. İnceleme sonrası açıklama yapan Başkan Alper Taban, İzmir depremi hakkında da konuşarak bağ sağlığı dileklerinde bulundu. Taban, “Bugün Yeni Mahalle Serhat Sokaktayız. Bölgemizde şehirleşme, kentleşmeyle ilgili sorunlarla alakalı bugün buradayız. Burada öncelikli olarak çalışmadan önce geçtiğimiz Cuma günü İzmir’de yaşadığımız bir deprem var. Kaybettiğimiz vatandaşlarımız var. Rabbimden rahmet diliyorum. İnşallah bir daha hiç yaşamayalım. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bu bizim bölgemizin de bir gerçeği. Tedbirleri elden bırakmamak gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Kendi adımıza da bu konuda yaptığımız, takip ettiğimiz çalışmalar var” dedi.

EKİPLERİMİZ ÇÖZÜM ÜRETEBİLMEK ADINA ÇALIŞIYOR

Yapılan çalışmalara ilişkin de bilgi veren Taban, “Serhat Sokak özelinde ne yapıyoruz? Daha önce hemen bu yanımızdaki sitelerde duvarların çökmesinden kaynaklı yaşanan sorunlar vardı. Bölgenin eğimli olması nedeniyle yağmur suları buradan akıp giderken aşağıdan yağmuru emmesiyle beraber duvarın çökmesi ve bazen suyun fazla gelip duvarların üzerinden site içlerine akması gibi sorunlar vardı. Bunlarla ilgili çözüm üretebilmek adına arkadaşlarımız bir dizi çalışmalar sürdürüyorlar. Ben vatandaşlarımızı da burada dinlemiş oldum. Geldiğimiz nokta itibariyle yaşadıklarını vatandaşlarımızdan dinlemiş oldum. İnşallah Allah nasip ederse bu sorunları tamamen ortadan kaldırabilecek adımları atmak istiyoruz. Ben yaşanan sorunlardan dolayı da herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bundan sonrası için de daha sağlıklı adımlar atmaya çalışarak bölgedeki sorunları ortadan kaldırmak istiyoruz. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

Editör: TE Bilişim