Alanyurt’ta Gül sitesinde yaşanan kedi polemiğinin taraflarından olan Furkan Solmaz olayların karşı tarafın iddia ettiği gibi olmadığını savundu.

Kendilerinin zemin katta oturduğunu ve kedi yuvalarının camlarının dibine yapıldığını, bütün pis kokuyu ve yemek artık kokularını kendilerinin çektiklerini savundu.

BENDE ÖZEL MÜLKÜMDA HAYVAN BESLİYORUM
Bunları birçok kez yuvaları yapan komşularına söylediklerini ifade eden Furkan Solmaz komsularımız bu konuda hiçbir girişimde bulunmadı. En son kedilerden bir tanesi 14 aylık kızıma zarar verince bende dayanamadım ve yuvaları yıktım ve kesinlikle kedilere zarar vermedim. Ben de iş yerimde özel mülkümde hayvan besleyen biriyim dedi.

SİTE SAKİNLERİ DURUMDAN RAHATSIZ
Olayın yaşandığı günü anlatan Furkan Solmaz “O gün kız çocuğum yanımdaydı, kedi üzerine sıçrayarak göz bölgesini tırmaladı. Göz bölgesi olduğu için bende tedirgin oldum. Komşumuzun yanına gittim bu hayvanların yuvasını buradan kaldırmasını istedim. Bunu defalarca söyledik biz. Bu ikazlarımızı hiç dikkate almadı üstüne bu olay yaşanınca bende baba olarak sinirlendim.  Komşumuz üstüne bir şey yapamayacağını söyledi. Bende sinirlendim bu yuvaları yıktım. Ben hayvanlara hiçbir şekilde zarar vermedim. Bende kendi iş yerimde hayvan besliyorum, hayvanlar ile alakalı bir sıkıntımız yok üst komşumuzun anlayışsızlığından çok şikâyetçiyiz. Site sakinleri de bu durumdan rahatsız. Site yönetimi zamanında bir karar aldı. Site içerisinde kedi besleyebilirsiniz ama yuva kuramazsınız diye bir karar aldı. Bu kararı kaç kere kendilerine söyledik. “

PİSLİKLER KAPIMIZIN ÖNÜDE KALIYOR KİMSE DE TEMİZLEMİYOR
Kedileri bakanların kedilerin pisliklerini temizlemediklerini öne süren Furkan Solmaz “Şimdi burada kedilere yuva yaptıkları için kediler burada sürekli kalıyor. Bu kedilerin yuvası burada hemen benim evimin camının dibi. Kedilere bakan komşumuz ise benim bir üst katımda kalıyor. Bu hayvanlara yem verdiği yer ve yuva yaptığı yer hemen penceremin balkonumun dibi. Yemek artıklarını pencereden bizim kapımızın önüne atıyorlar kediler yiyeceklerini yiyor kalan pislik kapımızın önünde kalıyor. Bunu kimse temizlemiyor havalar sıcak bu et artıkları çöp artıkları kokuyor sinek yapıyor. Bu konuda ciddi mağduriyet yaşıyoruz havalar sıcak kokudan penceremizi açamıyoruz. Bunu birçok kez uyardık ama hiç umursamadılar.”

BURASI SİTE ORTAK KULLANIM ALANLARI HERKESİN
“Burası bir site burada ortak kullanım alanları var bu konuda bir türlü anlaşamıyoruz komşumuzla. Konuyu yetkili birimlere bildirdik. Şuan durum adli makamlarda hukuki süreci başlattık.

BURASI BİR SİTE VE BURANIN KURALLARI VAR
Yaşanan olayın bir başka tanığı olan Nurullah Öztürk ise Burası kendilerinin hayvan severler tarafından hakaretlere maruz kaldığını ifade ederek, burası bir site burada yaşamanın belli bir kuralları var. Herkes kendi kafasına göre ortak kullanım alanlarında hayvan besleyemez, buranın kuralları var ve o kurallara uymak zorundayız dedi.

HUKUKİ SÜRECİ BAŞLATTIK
Olay gününü anlatan Nurullah Öztürk “kaynanamın bulunduğu site. Burada bir tartışma yaşanıyordu ben buraya geldiğimde karşı taraf beni tanımamasına rağmen hakaretlerde bulundular. Ben kendilerini sakinleştirmeye çalışmama hakaret ettiler polisi arayacağız dediler. Polisi bile biz aradık gelen polisi kabul etmediler, jandarma gelsin diyorlar. Burası dağ başı değil bildikleri tek şey hakaret burada 30 tane kedi besleniyor bende 30 tane köpek besleyeyim bir başkası 30 tane tavuk beslesin birisi 30 tane at beslesin olur mu sizce. Burası köy değil ki. Burası bir site internetteki yorumlara bakıyoruz bizi haklı bulanlarda var haksız bulanlarda var. Burası kimsenin özel mülkü değil burası site buradaki hayatı kabul ediyorsan ona göre kurallara uymanız gerekiyor. Biz hukuki süreci başlattık umarım gereği de yapılır. Dedi.

Editör: TE Bilişim