Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle merkez mahalle muhtarlarına ziyaretler gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz haftalarda İnegöl’deki tüm okullardaki idarecileri ve din görevlilerini ziyaret eden Saadet Partisi, geçtiğimiz gün de Teşkilat Başkanlığı öncülüğünde tüm merkez mahalle muhtarlarını ziyaret etti.

MAHALLE SORUNLARIYLA DAHA ÇOK İLGİLENMELİ

Yapılan ziyaretler sonrasında açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Teşkilat Başkanı Ahmet Yıldız, yerel yönetimlerde en önemli yapı taşlarından birinin muhtarlıklar olduğunu belirterek, “Bugün belki evrak yükü anlamında fonksiyonu kalmayan muhtarlıklarımız, artık mahallenin sorunlarıyla daha çok ilgilenmeli ve çözüm önerileri sunmalıdır. Bu anlamda özellikle mahalle teşkilatlarımızın bulundukları mahallenin muhtarlarıyla birebir iletişimde olmasını önemsiyoruz. Mahallelerinde muhtarları ziyaret ederek onların sıkıntılarını dertlerini dinleyen onlarla hasbihal eden çözüm önerilerinde bulunan mahalle teşkilatlarımıza da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

MUHTARLAR MAHALLELERİN MÜLKİ AMİRLERİDİR

Ahmet Yıldız, mahallelerde siyasi bir kimlik olmadan doğrudan halk tarafından seçilen muhtarların, devlet ve vatandaşların arasında önemli bir köprü görevi gördüğünü ifade ederek, “Muhtarlarımız mahallelerin mülki amirleridir. Muhtarlar, halkın iradesinin en önemli temsilcileri olmakla birlikte; yerel yönetimlerin mihenk taşıdır. Bu sebeple belediye meclisinde mahalleler ile ilgili alınan kararlarda, muhtarlar da söz sahibi olmalıdır. Muhtarlarımız bizim için çok değerlidir. Muhtarlarımızın çalışma şartlarının iyileştirilmesi için Saadet Partisi olarak elimizden geleni yapacağız. Yine mahalle teşkilatlarımız muhtarlarımıza tüm çalışmalarında yardımcı olmakla ilgili seferberdirler. Bunu da buradan ifade etmek isterim. Bu vesileyle işini layığıyla yapan, dürüst, vatandaşın sorunlarına çözüm arayan tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim