Sultan Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Turgay Yazıcı, 21 Eylül 1842’de dünyaya gelen Sultan Abdülhamid Han’ın 178’inci doğum yıldönümüne ilişkin mesaj yayınladı. Yazıcı, “Bazı insanlar vardır, bedenleri ölür ama fikriyatları ve ruhları ilelebet yaşar. Cennet Mekan Abdülhamit Han da bu nadir insanlardan biridir” dedi.

Osmanlı’nın en zor dönemlerinde devletinin istiklali ve milletinin istikbali için ortaya koyduğu dirayet ile asırlar sonrasında dahi minnetle yad edilen Sultan Abdülhamit Han, 21 Eylül 1842 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Bugün doğumunun 178’inci yıldönümü olan Abdülhamit Han için İnegöl Sultan Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Turgay Yazıcı yazılı bir açıklama yaptı.

MÜCADELEMİZİN 2’NCİ YILINDAYIZ

21 Eylül 2018 tarihinde Abdülhamit Han’ın doğumunun 176’ncı yılında Sultan Abdülhamit Han Kültür ve Eğitim Derneği’nin meşalesinin İnegöl’de yakıldığını hatırlatan Turgay Yazıcı, “Bugün hem Cennet Mekan Sultan Abdülhamit Han’ın 178’inci doğum yıl dönümünü hem de onun fikriyatını yaşatmak için kurduğumuz derneğimizin 2’nci yılını kutluyoruz. Mücadelemizin 2’nci yılındayız. 2018 yılında çıktığımız bu yolda, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla tek amacımız Devlet-i Aliyye’nin kadim bekçisi Cennet Mekan Sultan Abdülhamit Han’a hak ettiği değeri vermek, onun fikriyatını genç nesillere aktarmaktı. İstiklal ve istikbal mücadelesi verdiğimiz şu günlerde de millet olarak dayanışmanın ve birlikteliğin yaşanması gerektiğini düşünerek kimseyi ötelemeden, 2200 yıllık kadim misyonun temsilcileri olarak milli tarih şuuruyla bezenmiş bir gençliğin yetişmesi adına var gücümüzle çalışacağız. Adriyatik’ten Cava Adası’na kadar inanmış millet kavramını benimseyip, yeniden Büyük Türkiye mücadelesinde elimizden geldiği kadar fayda sağlayıp aziz milletimizle beraber olmaya devam edeceğiz” dedi.

BAZI İNSANLARIN BEDENİ ÖLÜR, FİKRİYATI İLELEBET YAŞAR

“Biliyorsunuz, önemli insanlar doğum günlerinde anılırlar” sözleriyle konuşmasını sürdüren Turgay Yazıcı, “Biz de bugün Ulu Hakanımızı 178’inci doğum yıl dönümünde bir kez daha anmak istedik. Dileriz bizlerin onu anması, birilerinin de anlamasına vesile olur. Bazı insanlar vardır, bedenleri ölür ama fikriyatları ve ruhları ilelebet yaşar. Cennet Mekan Abdülhamit Han da bu nadir insanlardan biridir. Asırlar öncesindeki düşünceleriyle günümüze kadar fayda sağlamış bir lidere sahip olmanın avantajlarını, halen yaşamaktayız. Abdülhamit Han’ın torunları olarak ilelebet bu topraklarda onun gibi düşünen, onun gibi yaşayan ve onun gibi devletine milletine bağlı birer fert olmayı dileyerek bir kez daha Ulu Hakanımızı rahmetle yad ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim