İnegöl Belediyesi ve Hayrat Vakfı işbirliğinde hayırseverlerin destekleriyle hazırlanan yardım tırı, Suriye’nin İdlib bölgesine ulaştırılmak üzere İnegöl’den yola çıktı. Hayrat Vakfı’nın 1976’ncı yardım tırı olan 25 ton un yüklü tır, dualarla yolcu edildi.

İnegöl Belediyesi, halen çatışmaların devam ettiği İdlib bölgesinde mağduriyet yaşayan ihtiyaç sahipleri için Hayrat Vakfı işbirliği ile yardım kampanyası düzenledi. Hayrat Vakfı İnegöl temsilciliğinin hayırseverler desteği ile hazırladığı 25 ton un, İnegöl Belediyesi’nin lojistik desteği ile Suriye’ye ulaştırılmak üzere bugün yola çıktı.

CUMA NAMAZI SONRASI YOLA ÇIKTI

Aynı zamanda Hayrat Vakfı’nın 1976’ncı yardım tırı olan un yüklü tır, Cuma namazı sonrası Fatih Camisi önünden dualarla uğurlandı. Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Uslu, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, Hayrat Vakfı İnegöl Temsilcisi Sabrihan Alemdar’ın da katıldığı uğurlamada, yeni yardım tırları için de çalışmalar yapılacağı ifade edildi.

“HER ZAMAN EHLİ İMANIN YANINDA OLMAYA ÇALIŞTIK”

Tır yola çıkmadan önce açıklama yapan Hayrat Vakfı İnegöl Temsilcisi Sabrihan Alemdar, “Hayrat Vakfı olarak sürekli olarak Suriye ve yardıma ihtiyacı olan bölgelere yardımlarımız devam ediyor. Bugün de 1976’ncı un tırımızı bu bölgeye gönderiyoruz. İhtiyaç sahibi olan kardeşlerimize, dindaşlarımıza yardım etmek adına bu faaliyetleri yapıyoruz. Orada kendimizin açtığı yetimhaneler var, aynı zamanda kendimizin bakım ve işletmesini yaptığımız fırınlar var. Orada üretilen ekmekler ihtiyaç sahiplerine, muhtaçlara gönderiliyor. Biz her zaman ehli imanın yanında olmaya çalıştık. Hükümetimizle, devletimizle birlikte bu yardımları yapmaya çalıştık. Allah bu hayırlı işten hissesi ziyade olanlardan eylesin inşallah bizleri. Bu sadece bununla kalmayacak. Nasip olursa bu yardımları attırarak çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah belediyemizle bu çalışmaların devamını yapmayı arzu ediyoruz” dedi.

“BİR OLACAĞIZ, İRİ OLACAĞIZ, DİRİ OLACAĞIZ”

Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Uslu ise yardım tırlarının sayısının artacağını işaret ederek “Hadisi şerifte buyurulduğu üzere; bir yerde yanlış gördüysen mümkünse elinle, gücün yetmiyorsa dilinle, o da olmuyorsa kalbinle buğz etmesini buyuruyor. Devletimiz de bugün elhamdülillah kalben buğz etmeyle yetinmeyip gerekli yerde eliyle, gerekli yerde diliyle Müslüman alemini yangın yerine çeviren dış güçlere karşı her yerde bunu dile getiriyor. Allah devletimize zeval vermesin. Bizler de İnegöl Belediyesi olarak devletimizin aynı çizgisinde, bu şuurla, bu tür organizasyonlarda gerek organizasyon sahibi olarak gerekse organizasyonun ortağı olarak yanında olmaya çalışıyoruz. Ben Hayrat Vakfı yöneticilerimize de teşekkür ediyorum. Bu 1976’ncı tır. İnşallah rabbim sayısını arttırsın. Biliyorum ki ilçe halkımız yeri geldiğinde cebindeki 1 TL’si ile ve yeri geldiğinde iş adamlarımızın yüklü miktardaki destekleriyle bu tırların sayısı artacaktır. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği üzere bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız. Hep birlikte olacağız ki bu organizasyonlarda daha fazla bir araya geleceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan dualar sonrası tır İdlib bölgesine ulaşmak üzere yola çıktı.

Editör: TE Bilişim