Türkiye Diyanet Vakfı Genel merkezi Bursa ve İnegöl Vakıf görevlileri ile birlikte yürütülen bir program ile gönüllüler İdlib’e gitti. 
TDV’nin çalışmalarını yerinde görmek, İdlib Koordinasyon Ofisi’nce yürütülen insani yardım, eğitim faaliyetleri, yetim kampları, gıda yardımları gibi birçok faaliyeti gözlemlemek ve yardım ekiplerine katılmak amacıyla yapılan ziyarete İnegöl TDV gönüllülerinden Hatice Kara, Bahriye Ögcem, Elif Çelik, Elif Dursun, Hüseyin Dursun ve Fatma Zehra Küçükbingöl katıldı. 
TDV Mütevelli Heyeti II. Başkanı İhsan Açık’ın ekip başkanlığında yapılan İdlib programına Bursa İl Müftü Yardımcısı Melek Menteşe’de katıldı. 
Ankara TDV Genel Merkezi’ni ziyaretle başlayan programda konuşan TDV Kadın Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürü Fatma Haral Efe, vakfın hizmetleri hakkında bilgi vererek İdlib ziyaretinde bulunacak İnegöl Kadın Kolları Gönüllüleri’ni tebrik etti.
İki gün süren İdlib programında bölgede Türkiye Diyanet Vakfı tarafından kurulan ve desteklenen anaokulu, yetimhane, kültür merkezi, iyilik evleri ve kamplar ziyaret edildi. TDV İnegöl Kadın Kolları Ekibi bölgedeki Sabirun Kampı, İbadurrrahman Yetim Anaokulu ve İmam Hatip Lisesi, Zemzem Yetim Kampı, kültür merkezi ve iyilik evlerini ziyaret ederek savaş mağduru Suriyeliler ile bir araya geldi. 
Yardım paketlerini yerinde ihtiyaç sahiplerine ulaştıran ekip ziyaretler sırasında duygusal anlar yaşadı. Türkiye Diyanet Vakfı’nın İdlib’deki çalışmaları gönüllü ekiplerin gayretleri ve yardımsever bağışçıların destekleriyle bölgedeki yaraları sarmaya devam ediyor.

Editör: TE Bilişim