Milliyetçi Hareket Partisi'nin girişimleriyle sonuca kavuşan ham madde sorunuyla alakalı İnegöl İlçe Başkanı Aytekin Torun'dan açıklama geldi. Torun açıklamasında, İnegöl ziyaretinde belirtilen konuların Ankara'ya taşınması hususunda emeği geçen partisinin milletvekillerine teşekkür etti.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ve Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu geçtiğimiz Ekim ayında İnegöl ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaretler esnasında MHP İlçe Teşkilatı tarafından raporlanan hususların başında mobilya sektörünün ihracat süreci nedeniyle yaşadığı ham madde sıkıntısı yer aldı.

Büyükataman ve Vahapoğlu'na, İTSO ile dernek ziyaretleri esnasında da bu konu mobilyacı esnafı tarafından sıklıkla dile getirildi. Bunun üzerine MHP heyeti Ankara'da çalışma başlattı.

Ham madde sorunu MHP tarafından 22 Ekim 2021 tarihli soru önergesiyle meclis gündemine taşındı. Konu ile alakalı Ticaret Bakanlığının çalışma başlatması üzerine sorun çözüme kavuştu.  Bakanlık ham MDF ve ham yonga levhanın (sunta) ihracatını  yüzde 100 oranında yasakladı.

OLUŞTURDUĞUMUZ RAPORLARI DOSYA OLARAK SUNDUK

Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan MHP İlçe Başkanı Aytekin Torun, "Milletvekillerimize İnegöl ziyaretleri esnasında şehrimiz için gerekli olan ve üzerinde çalıştığımız bazı konularda çeşitli raporlar sunduk. Bunların içerisinde bulunan konulardan bir tanesi de ham madde sorunuydu. Özellikle son bir yılda mobilyacı esnafı ham madde bulamamaktan çok fazla yakınır hale geldi. Tabi bu iç piyasada tüketiciye maliyet olarak geri yansıdı. Sorunun temelinde ise ihracatta kota olmaması yatıyordu" dedi.

MİLLETİMİZİN DERDİYLE DERTLENDİLER

Torun sözlerini şöyle sürdürdü; "Vekillerimize de ziyaretler esnasında bu sorun mobilyacı esnafı tarafından iletildi. Sayın Genel Sekreterimiz İsmet Büyükataman ve vekilimiz Hidayet Vahapoğlu, milletimizin derdiyle dertlenerek Ankara'da çalışmalara başladı ve sorunu çözüme kavuşturdu. Görüldüğü gibi ülkücü kadrolar milletin menfaatleri doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. Ben sayın genel sekreterimiz Büyükataman ve sayın vekilimiz Vahapoğlu'na, tüm mobilya üreticileri ve tüketicileri adına teşekkür ederim."

Editör: TE Bilişim