Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi (İNİF) ile İnegöl Meslek Yüksekokulunu (İMYO) kazanan öğrenciler için kayıtlar 3 Ağustos 2015 Pazartesi günü başlayacak. 172 öğrenci İnegöl İşletme Fakültesine, 780 öğrencinin ise İnegöl Meslek Yüksekokuluna kayıt yaptıracağı belirtildi.

2015-2016 ders yılında, ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 3-7 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapacak. Devlet üniversitelerinde elektronik kayıtlar, 28 Temmuz-5 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacak. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedecekler. Elektronik kayıt yapan adaylar ise, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklar.

İNİF´E 172 YENİ KAYIT

Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi İşletme bölümüne 62, Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret bölümüne 62 öğrenci geliyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nden bir öğrenci Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret bölümüne geliyor. Toplamda 172 öğrenci bu yıl fakülteye gelecek. Yabancı öğrencilerden de 38 müracaat oldu. 15 yabancı öğrenci alınacak.

İMYO´YA 780 ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRACAK

İnegöl Meslek Yüksekokulunda kayıt işlemlerinin en hızlı şekilde yapılarak 5 dakika içerisinde hem öğrencilerin hem de ailelerin beklememeleri için Yüksekokul yönetimi tarafından kayıtlar, seminer salonunda oluşturulacak olan kayıt bölümünde yapılacak. İnegöl Meslek Yüksekokulunda Mobilya ve Dekorasyon bölümü 1. öğretime 50, 2. Öğretime 50, Çocuk Gelişimi bölümü 1. öğretime 50, 2. öğretime 50, İşletme Yönetimi bölümü 1. öğretime 50, 2. öğretime 50, Makine bölümü 1. öğretime 40, 2. öğretime 40, Dış Ticaret bölümü 1. öğretim 40, 2. öğretim 40, Pazarlama bölümü 1. öğretim 40, İnşaat bölümü 2. öğretime 40, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümü 1. öğretim 40, 2. öğretim 40, Elektrik Bölümü 1. öğretim 40, 2. öğretim 40 ve Tekstil Teknolojisi bölümü 1. öğretim 40, ikinci öğretim 36 olmak üzere toplam 780 öğrenci kayıt yaptıracak.

Üniversiteye yeni kabul edilen adayların, ilan edilen süreler içinde öğrenim ücretlerini ödeyerek ve kayıt için istenen belgelerle birlikte şahsen, 18 yaşından büyük olup kendileri gelemeyecek olanların vekillerinin noter tasdikli vekaletnameleri ile üniversiteye gelerek kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Posta yoluyla gönderilen kayıt belgeleri kabul edilmeyecek. Kayıt için gerekli koşulları sağlamayanlar ile süresi içinde kayıt işlemlerini tamamlamayanlar, üniversiteye kayıt haklarını kaybedecekler. Kayıt için gerekli şartları taşımadığı sonradan anlaşılan veya bu şartları sonradan kaybeden öğrencilerin kayıtları yapılmış olsa dahi iptal edilecek.

Editör: TE Bilişim