9 Ekim’de Hatay’ın Belen ilçesinde başlayarak sonrasında 3 ilçede çeşitli yerleşim yerlerine de sıçrama yapan yangın, bölgedeki ev, iş yerleri ve çok sayıda aracın zarar görmesini sağlarken, yaklaşık 400 hektarlık alanın da kül olmasına sebep olmuştu.

Doğaya ve yeşile verdiği değerle faaliyet gösteren İnegöllü mobilya markası Weltew Home, Hatay’da meydana gelen yangının ardından bölgeye 1996 adet fidan bağışında bulundu.

“Vatan toprağının her yeri kutsaldır ve bu kutsal emaneti korumak hepimizin görevidir” diye açıklamada bulunan Weltew Home Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zaman Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER)’nin de başkanı olan Mustafa Balcı, “Kadim medeniyetlerin beşiği ve aydınlığın eşiği ola Hatay şehrimizin ve bölgede yaşayan vatandaşlarımızın başına gelen bu yangın felaketi nedeniyle derin bir üzüntü yaşadık. Geleceğimizi ve ağaçlarımızı yakan bu zihniyeti esefle kınıyoruz” dedi.

“Mobilya sektörümüzde faaliyet gösteren birçok markamızla istişarelerde bulunarak Hatay için şimdi yapılabilecek en güzel şeyin, fidan bağışı yapmak olduğuna karar verdik” diye ifade eden Mustafa Balcı, “Bu konuda birçok mobilya markamızla sosyal medyanın gücünden faydalanarak #challenge diye ifade edilen ‘meydan okuma’ çalışmalarıyla da sektörümüzde bağış yapılmasına destek olmak amacıyla kampanyalar başlattık. Biz de firma olarak 1996 adet fidan bağışı ile Hatay şehrindeki vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu göstermek istedik” dedi.

Weltew Home tarafından Hatay’ın yeniden ağaçlandırılması amacıyla bağışlanan fidanlar için oluşturulan sertifikalar, markanın Türkiye genelinde hizmet veren toplam 86 şubesinden alışveriş yapan müşterilerine hediye edilecek.

Editör: TE Bilişim