Yedi Hilal Derneğinin düzenlemiş olduğu 8 haftalık farklı etkinliklerle dolu Çağın Sancaktarı yarışmasının kazananları belli oldu.

Yedi Hilal Derneğinin düzenlemiş olduğu Çağın Sancaktarı Yarışmasın da birinci takıma Bosna gezisi, ikinci takıma Karadeniz gezisi, üçüncü takıma Güneydoğu Anadolu gezisi vaat edilmişti. Yarışmada kız ve erkek takımları ayrı ayrı yarıştı. Yapılan yarışmada Türkiye çapında 34 kız takımı katıldı. Bunların arasından 5 lise öğrencisinden oluşan İnegöl Hz. Hatice takımı ikinci oldu.

8 hafta boyunca farklı konular üzerinde çalışmalar yapıldı. Birinci hafta “Bir iyilik yap” başlığı altında 3 yetimin isteklerini gerçekleştirdiler. İkinci hafta “Bir kötülüğü engelle” görevini pandomim sanatı ile aktardılar. Üçüncü haftayı “Helal gıda temalı” bilinçlendirme videosu ile tamamladılar. Dördüncü haftada “Kudüs temalı” etkinlik de Kudüs maketi yaparak Kudüs’ü tanıttılar. Beşinci hafta “Bir derdini veya davanı sanat yoluyla ifade et” denildi.

Onlar davalarını en özgün şekilde resim, şiir, keman ve gitar ile anlattılar. Altıncı hafta “Aile olmak” temasını mini piyes ile işlediler. Yedinci haftada “Su temalı” bir kısa film çektiler. Yarışmanın son haftasın da ise “İdealindeki 2030 yılını bir mektupla anlat” görevini mektup yazarak yerine getirdiler.

Editör: TE Bilişim