Kısayol Dersanesi Eğitim Uzmanı Çiğdem Alcan´nın konuşmacı olduğu seminere, İnegöl Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi ve Müdür Yardımcısı Tolga Bahadır Şimşek, Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Cihat Doğan ile öğrenciler katıldı.

BİZ SİZLER İÇİN VARIZ

Seminer öncesi konuşan Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi ve Müdür Yardımcısı Tolga Bahadır Şimşek, “Bundan sonra aklınıza gelebilecek güncel ve aktüel konularla ilgili seminerlerimiz devam edecek. Her ay uzmanlarımız sizlerle olup, bilgilendirmeler yapılacak. Üniversiteler, bilimin popülerleştiği merkezlerdir. Sadece sınıflarda aldığınız bilgiler de önemli ama bunun dışında kendinizi sosyal, beşeri alanlarda da geliştirmeniz önemli. Biz sizler için buradayız. Sizlerin doğruyu, karakterli insan olmanız için elimizden geleni yapıyoruz. Her zaman başarılıdan önce değerli bir insan olmak gerekiyor. Kendinize her anlamda yatırım yapmanız gerekiyor. Sizler ülkenin gelecekteki teminatısınız. Farklı departmanlarda çalışacaksınız. Sizlere hayatlarınızda başarılar dilerim. DGS konusunda bilgilendirmelerimiz olacak” dedi.

BİR İŞİ YAPIN!

Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Cihat Doğan ise, “Meslek Yüksekokulları olumsuz bir şekilde algılanıyor. Meslek yüksekokulları piyasaya ara eleman yetiştiren kurumlardır. Bende yüksekokulu okuduktan sonra DGS ile birlikte 4 yıllık üniversite okudum. DGS benim için geleceğimin temellerini kurarken önemli bir yol oldu. Meslek yüksekokullu olmaktan gurur duyuyorum. Ne iş olursa yaparım mantığı bir insanın hiçbir şey yapamayacağı anlamına gelir. Bir kişi yapabildiği bir meslek üzerine gitmelidir. Yapabildiğiniz işi yapın ve onun üzerinde geliştirin kendinizi” dedi.

EN KOLAY DİYEBİLECEĞİMİZ SINAV TÜRLERİNİN BAŞINDA DGS GELMEKTE

DGS konusunda bilgilendirme yapan Eğitim Uzmanı Çiğdem Alcan, “ÖSYM tarafından ilk defa 2000 yılında uygulanan, her yıl Temmuz ayında tekrarlanan, ön lisans mezunlarının lisans programlarına geçişlerini düzenleyen merkezi bir sınavdır. DGS´ye başvurabilmenin tek koşulu bir MYO´dan mezun olmuş ya da mezun olabilecek durumda olmaktır. Bu şartı gerçekleştirenler sınavına girecekleri yıl www.osym.gov.tr adresinden indirdikleri formları doldurarak ve sınav giriş ücretini bankaya yatırarak girmeye hak kazanırlar. 16 Aralık 2007 tarihli resmi gazetede yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle birlikte adayların DGS´ye yalnız üç defa girebilme sınırı kaldırılmıştır. En kolay diyebileceğimiz sınav türlerinin başında DGS gelmektedir. İstediğiniz kadar bu sınava girme hakkına sahipsiniz. 2009 yılından sonra bu sınav tekniklerinde değişiklikler oldu. Son haliyle 120 soruluk bir sınav. Bu sene ÖSYM takvimini açıkladı. 23 Temmuz 2017 tarihinde sınav gerçekleşecek. 24 Mayıs´tan itibaren başvurular başlayacak. DGS´ye girip kazanan fakat gitmek istemeyen bazı öğrenciler, daha sonra başka bir üniversiteyi kazanmak için de sınava girmek istiyor. Bu durum başarı puanınızın kırılmasına neden oluyor” diye konuştu.

DGS´de ek yerleştirmelerin 2009´dan itibaren uygulanmaya başlandığını kaydeden Alcan, öğrencilere önemli uyarılarda bulunarak, “Adaylar 18 tercih yapabilmektedir. Kendi puanlarından daha yüksek puanla kapanmış bölümleri de tercih edebilmektedirler. DGS yerleştirmeleri sonunda bir lisans programına yerleşen bir aday o yılın ek yerleştirmelerinden kesinlikle yararlanamaz. Ek yerleştirmeler Ekim ayının ikinci haftasında yapılır. Soruların sayısal ve sözel olmak üzere 2 bölümde 60´dan 120 soru bulunmaktadır” şeklinde konuştu. YAVUZ YILMAZ

 

Editör: TE Bilişim