29 Ekim – 4 Kasım Kızılay Haftası nedeni ile açıklamalarda bulunan Kızılay İnegöl Şubesi Başkan Yardımcısı Burak Kılınç, “Türk Kızılay’ı olarak 2021’in ilk on ayında 1150 haneye erzak, 1250 haneye toplamda 2500 kutu kavurma et ve kıyma ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca yine ilçemizde 190 aileye 2500 parça giyim malzemesi ve nakdi yardım yapıldı. Bunların dışında 180 öğrencimize de eğitim desteği sağlandı” dedi.

Kılınç yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“153. Yaşımızda her zaman genç, her zaman hazır olarak Kızılay Haftamızı kutluyoruz. Gönüllü iyilik ordumuzla, kadın kolları, gençlik kolları ve tüm çalışanlarımızla gerek ülkemizde, gerekse dünyada, her yerde olmaya devam ediyoruz. İnegöl genelinde Türk Kızılay’ı olarak 2021’in ilk on ayında 1150 haneye erzak, 1250 haneye toplamda 2500 kutu kavurma et ve kıyma ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca yine ilçemizde 190 aileye 2500 parça giyim malzemesi ve nakdi yardım yapıldı. Bunların dışında 180 öğrencimize eğitim desteği olarak siz değerli bağışçılarımızın burslarını ulaştırıyor ve biliyoruz ki en kıymetli yatırım gençlerimize yapılandır. Türk Kızılay İnegöl Şubesi olarak dil, din, ırk ve renk fark etmeksizin, uluslararası yardımlarda önayak olduk. Bu bağlamda yakın coğrafyamız Suriye mülteci kamplarına erzak, giyim ve kırtasiye yardımları, insanların bile su bulmakta zorlandığı toplu hayvan ölümlerin yaşandığı Afrika’da su kuyuları, İnegöl’ümüzün değerli bağışçılarının katkıları ile açtırıldı. Ülkemizde hiçbir zaman yaşanmasını istemediğimiz felaketlerde de yine Türk Kızılay İnegöl Şubesi olarak değerli İnegöllülerin bizlere emanet ettiği yardımları; İzmir Deprem bölgesine, Akdeniz orman yangınları bölgesine ve sel felaket bölgesine ulaştırdık.”

Kılınç, “Türk Kızılay İnegöl Şube olarak değerli İnegöllülerle birlikte hayır yarışında her zaman olduğu gibi yine en önde yer alacağız. Kızılay Haftasında bir dizi etkinlikle birlikte olacağız. Talep eden okullarımızda tanıtım çalışmaları, üniversitede stand açılması, 29 Ekim etkinliklerine katılım, tanıtım ve gönüllü faaliyetlerinde bulunarak geçireceğiz. Tüm gönüllülerimizin ve siz hayırseverlerimizin Kızılay Haftasını kutlarız”

Editör: TE Bilişim