Sayın hocam bilim kurgu üzerine roman yazmak nereden aklınıza geldi?

Çocuk okurlarımın hayal güçlerini coşturmak için hep değişik konularda ve yöntemlerle kitaplar yazmayı seviyorum. Bilim kurgu yöntemini de bu inançla kullanıyorum.

Hocam bilim kurgu üzerine bugüne kadar yayımlanan kitaplarınız hangileridir? Biraz bunlardan bahseder misiniz?

Dünya Çocukların Olsa, Işın Çağı Çocukları, Parbat Dağının Esrarı, Mo’nun Gizemi Dizisindeki Üç Kitap, Kıyamet Çiçekleri, Alaca Karanlık Kuşları ve diğerleri.

Bilim kurgu edebiyatı eski yıllarda edebiyatın varoşu olarak görülmüş, eski usta yazarlar tarafından bilim kurgu edebiyatı günümüzde nasıl görülüyor?

Bilim kurgu emek ve araştırma isteyen bir türdür. Varoş olmaktan çok uzaktır. İyi bir bilim kurgu eseri ham madenden yontulmuş bir elmas gibidir.

Siz çocuk edebiyatı ile de anılıyorsunuz, bilim kurgu üzerine yazıyorsunuz, ayrıca gezi üzerine kitaplarda yazıyorsunuz. En çok sizi hangisi heyecanlandırıyor, yazarken haz veriyor?

Her türde yazmaktan hoşlanıyorum.

Eskiden TRT’li yıllarda ‘Uzay Yolu’ isimli efsane diziyi izlemeyi sever miydiniz?

Evet, ‘Uzay Yolu’ dizisini ailece izlerdik.

Batman ve Süperman gibi çizgi romanları okur muydunuz?

‘Tenten’ dışında çizgi roman okumadım.

Yabancı bilim kurgu yazarlarının kitaplarını okuyor musunuz?

Zaman ayırmaya değen bilim kurgu kitaplarını hiç kaçırmam.

Siz bilim kurgu yazarı olarak, bize hangi yazarları okumayı tavsiye ediyorsunuz?

Bu tür söyleşilerde yazar ve eser adı vermeyi doğru bulmuyorum. Adını vermediğim yazarlara karşı haksızlık gibi geliyor.

Edebi olarak bilim kurgu üzerine yazmak zor mudur?

Bilim kurgu yöntemiyle yazmak, yukarıda belirttiğim gibi çok emek ister. Derinlikli araştırma ister. Kıvrak ve hareketli bir kurgu ister. O nedenle bilim kurgu üzerine yazmak zordur.

Sayın hocam bizlere bu imkanı verdiğiniz için çok teşekkür ederiz. Son olarak neler söylemek istersiniz?

Benim bu röportajım Yıldırım Gazetesindeki ikinci röportajım. Yıldırım Gazetesi çalışanlarını ve İnegöllü okurlarımı sevgiyle selamlıyorum. Esenlikler diliyorum, ilginize teşekkür ediyorum.