Bu başlığı Orhaniyespor için attım. Yaklaşık 2100 gün sonra Orhaniyespor A takımda bazında sahada yer aldı. İnegöl‘ün , Deplasmanlı Amatör Ligi‘nde mücadele eden ilk takımı, gerçek anlamda mahallesiyle bütünleşen tek futbol takımı Orhaniyepsor‘dur. Orhaniyepsor sadece bir kulüp değil, bir camia değil, büyük bir mahalle takımıdır. Kırmızı-Beyazlı ekip İnegöl‘e, belki de yakında Bursa‘ya ayrı bir renk katacağına inanıyorum.

Süper Amatör Küme :

A Grubu : Bu hafta Gençlergücü deplasmanda orta sıralardaki 19 Mayısspor‘u 2–0 yendi. Gençlergücü aslında play–off‘a çok uzak değil. İyi bir seri yakalansa bunu gerçekleştirebilirler. Yeni hocasıyla çok önemli bir galibiyet alan Akhisar Demirspor, Gemlik Vefaspor ile kozlarını paylaştı. Maalesef temsilcimiz mücadeleden 2 – 0 yenik ayrıldı. Akhisar Demirspor hafta içinde de ertelenen Fethiye İdman Yurdu maçını oynadı. Temsilcimiz iyi bir performans gösteremeyip 2 – 1 yenildi. En azından beraberlik iyi olurdu. Gençlergücü evinde Fethiye İdman Yurdu‘nu ağırlayacak. Akhisar Demirspor ise 3 – 0 hükmen kazanacak.

B Grubu : Kurtuluşspor kendi sahasında ligde tutunmaya çalışan Hürriyetspor‘u zor da olsa 1–0 yenip yolunda ilerlemeye devam etti. Doğugücü Gençlik deplasmanda lig sonuncusu Hamitlerspor karşısında 4–0 kazandı. Doğugücü Gençlik Çarşamba günü daha önce ertelenen Çağlayanspor maçında 2 – 2 kalarak camiasını şaşırttı.

Kurtuluşspor Bursa‘da İsmetiyespor ile karşılaşacak. Rakip son haftalarda bir hayli formda. Doğugücü Gençlik evinde Yavuzselimspor ile oynayacak. Temsilcimiz kazanıp üst basamaklardaki takımların puan kaybetmelerini bekleyecek.

C Grubu : Kafkas Gençlik evinde en yakın takipçisi olan K.Kemerçeşmespor ile oynadı. Zevkli ve bol gollü bir maçtı. Maç 3 – 3 bitti. Kafkas Gençlik en yakın rakibine yenilmeyerek play-off yolunda çok önemli bir adım atmış oldu. Müsabakanın ikinci yarısında yaşayan olay tabii ki tadımızı kaçırdı. Atılan gol ofsayt gerekçesi ile iptal olunca küfürle başlayıp saldırı, arbede, itiş – kakışın yaşanmasına sebep oldu. Antrenörler hal–hareketlerine dikkat etmeli, konuşmasını bilip kimseye; kendi oyuncusuna, hakeme, rakip oyuncuya, seyirciye küfretmemeli. Sporcular da ne olursa olsun dışardan gelen laf atmalara, küfürlere, dalga geçmelere kulağını kapayacak. İki kişinin yaptığı hata ile iki camia birbirine kin gütmemeli. Büyükler araya girirp olay tatlıya bağlanmalı, suçlular da cezasını çekmeli. Aslında yetkililer cezaları yeterince verse eninde sonunda bu işler azalır. Lakin bu tür olaylarda araya girenler, ağası – paşası olanlar yeterince ceza almadıklarından dolayı onlara ders olmadığı gibi başkalarına da olumsuz örnek oluyor.

Haftalardır puan alamayan K.Güvenspor için bu hafta bir umut vardı. Zira ligde 11. sıradaki Milletspor ile evinde karşılaşacak, bir veya 3 puan alıp biraz nefeslenecekti. Lakin temsilcimiz ligde kalması mücizelere bağlı olan Milletspor‘a 2–1 kaybetti.

Kafkas Kartalı deplasmanda son haftalara rahat girmek isteyen Şükraniyespor ile karşı karşıya gelecek. K.Güvenspor yeni bir haftaya yine yeni bir antrenör ile girdi. Bu yıl sanırım altıncı değişiklik oldu. Bu da büyük ihtiamlle İnegöl rekorudur. Hayırlı olması dileğiyle. K.Güvenspor yeni hocası ile ilk maçını Bursa‘da play–off için kayıp yaşama lüksü olmayan K.Kemerçeşmespor’a karşı mücadele edecek.

2. Küme :

5. Grup : Cerrahspor evindeki ilk maçta Değirmentepespor‘u misafir etti. Temsilcimiz 4–0 yenerek ilk 3 puanın sahibi oldu. Sezona flaş bir kadro ile giren Orhaniyespor ilk maçında deplasmanda Hacıvat Gençlerbirliği‘ni 3 – 0 yenip ilk üç puanını aldı. Orhaniyespor camiası, Orhaniye Mahallesi bu galibiyet için yaklaşık 2100 gün bekledi. En son 2. kümede 25 Mayıs 2014 tarihinde Akhisar Demirspor‘u 3 – 1 yenmişlerdi. Orhaniyespor son maçını da 01 Haziran 2014 tarihinde Doğugücü Gençlik‘e karşı oynamıştı. Gruptaki ilk derbi maçında tecrübeli kadro kuran Mobilyaspor, gençlerden kurulu Osmaniyespor‘u 2 – 0 yendi. Çarşamba günü daha önce ertelenen Orhaniyespor-Osmaniyespor maçı da oynandı. Şampiyonluk hesapları yapan tecrübeli Orhaniyepsor 10–1 kazandı. Aynı gün Mobilyaspor da İnegöl‘de Sinandede Ufukspor‘u 2 – 1 yenip puanını 6‘a çıkardı.

Üçüncü hafta Orhaniyespor-Cerrahspor derbi maçları bizleri bekliyor. Mobilyaspor deplasmanda lider Değirmenönüspor‘a konuk olacak. Osmaniyespor, Bursa‘da Hacıvat Gençlerbirliği ile karşılaşacak.