Kongre tarihinden buyana 3 haftayı geçkin bir süre geçti. Yeni Başkanımız Eşref Güç ilk olarak yönetimi ile birlikte Teknik Direktör sorununu çözdü ve yaklaşık 10 yıldır İnegöslpor’un gündeminde olan İsmail Ertekin ile anlaşarak bu yılki hedeflerinde ne kadar ciddi olduğunu bir kere daha deklare etmiş oldu. 

Buna döneceğiz fakat önce geçen sezon zor dönemde başkanlık koltuğuna oturan ve takımı sağ salim limana yanaştıran hatta play-off durumunda bile adımızın olmasını sağlayan Münür Başkana teşekkür edelim. 
Ben şahsen 21 yıldır bu takımı takip eden birisi ve İnegölspor’u en fazla deplasmanda bu süreçte izlemiş biri olarak şunu net söylemeliyim ki, şu ana kadar iki başkan bizle istişare yapma gereği duydu. Birisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, diğeri Münür Kanar. Diğerleri engin tecrübelerini kullandılar. Bu konuda bu iki ismin bende yeri farklı. 
Fakat Münür başkanın son ana kadar, “Tekrar adayım, listem dahi hazır” demesine ve Eşref Güç’ün adaylığını açıkladığı bir gün öncesine kadar başkan adayıyken, neden birden çekildiğini hala anlamadım. Kendisine de o zaman sordum, yazamayacağım bir noktadan bahsetti ama ben kesinlikle bu pozisyonda ikna olmadım. Fakat şimdi farklı bir noktadayız. Eşref Güç daha önce yöneticilik ve 2 dönem başkanlık yaptı. Sorunları ve çözüm konusunu bizden iyi biliyordur. Zaten ilk çalışması yarım kalan işini tamamlamak oldu. Yani bu sezon gerilmeye, korkmaya gerek yok, iyi ve hedefe oynayan takım kurulacak bu belli. Ancak ben her zaman şunu net bilirim, İnegölspor konusunda belediye yoksa iş zor. Bakmayım geçen sezonki konjöktüre, bunlar her zaman olmaz. 
Bakıyorum Belediye Başkanımız Alper Taban’ın bu konuda bir sözü yok. Ona bir şey diyemeyiz, çünkü verdiği vaat ve söz yok. Alinur Başkan’dan bahsediliyor, onunda onca derdi varken umudum yok. Geriye bir şey kalıyor, o da İnegöl kenetlenip Eşref başkana karınca kararınca destek verecek. Çünkü başka seçenek yok. 
Gelelim takımın nasıl şekilleneceği konusuna…
İsmail Ertekin’in takımları zaten hedefsiz olmaz. İsmail hoca bu ligin tecrübeli ismi. Şahsen benim gönlümde Teknik Direktör Serdar Bozkurt vardı, o olmadı. İsmail Ertekin kararı ağır bastı. Fakat ben bu zamana kadar görüşülen, anlaşılan ya da anlaşılamayan bütün Teknik Direktörlerin İnegölspor tesislerine geldiğini biliyorum. Yıllardır İsmail Ertekin geçmişte de öyle oldu, bizim yöneticileri Bursa’ya çağırıp, görüşme yapıyor Anlaşma yapılan yerde Bursa’da. Ondan dolayı İnegölspor’u İsmail hocanın farklı görmesi gerekiyor. 

Takım kurulumun da bana göre fazla oynanırsa işimiz daha da zorlaşır diye düşünüyorum. Birkaç takviye ile harmanlama güzel yapılırsa geçen sezondan yarım kalan iş tamamlanır diye düşünüyorum. Fakat maliyet dengeleri kesinlikle önemli. Çünkü geçen yıl yakalanan başarıda pay biraz da bir önceki yıl yaşanan transfer politikasından kaynaklanıyor, bilginize. 

Yine Eşref başkan ve Transfer Komitesinin görüşmede geçen yıldan yüksek rakam isteyen futbolcuya fazla müsamaha göstermemi gerek ki, o da bizim için ayrı bir etken.
Son olarak, İnegölspor altyapısıyla ilgili bazı duyumlar aldık. Köksal Demiral ve altyapı antrenörleriyle yolların ayrılacağı şeklinde. Kesin değil ama bu olasılık yönetimin büyük yanılgıya düşmesine sebep olur. Getirmeyi düşündükleri isimler zaten 15 yıldır İnegölspor’un içindeler. Ne oldu ki geçen süreçte bizim görmediğimiz bu konular gündeme geliyor. Geçen yıl kulüpte nahoş bir olay yaşandı, bazı hocalarımız durumu protesto ederek ayrıldı. Bana göre birazda Münür başkan maaşları veremez diye gittiler de kimse bunu dillendirmedi. Ben söylüyorum, sonrasında ise başka takımlarda bazı arkadaşlar teknik direktörlükte yaptı. Bakın gidilen kulüplerde neler yapılmış, kaç maç kazanılmış, ne hedefe ulaşılmış? Tabi bütün bunları söylerken “Köksal hoca altyapıyı uçurdu” demiyorum, fakat bana göre onun başarılı olması için 4-5 sezon kalması gerek ki, onu değerlendirelim. Yoksa başka türlüsü ben geldim, benim adamım, o geldi, şunun adamı ki o da sadece İnegölspor’a zarar veriyor. Yoksa ne gelen hoca babamın ne de gidecek olan amcamın oğlu…