Yıllar önce Yıldırım´da Yusuf Kızıl Bey´in vesilesi ile “Gündem” başlığı altında yazmıştım. Şimdi yeniden bismillah dersek olur herhalde Her insanın bir sorumluluk alanı, sorumluluk görevi vardır. Hiç kimsenin sorumluluktan kaçma hakkı yoktur diye düşünüyorum. Sorumluluk hayatta olmanın bir mecburiyetidir. Kişinin; kendisine, ailesine, içinde yaşadığı topluma, devlete, millete, vatana ve dinine ve her şeyden önce Allah´a karşı sorumlulukları yükümlülükleri vardır. Aklı başında her Allah´ın kulu bu sorumluluklarla mükelleftir. Ben mazurum, Ben azadeyim diyemez.
Bir sorumluluk bilinciyle bilebildiğimiz bazı güzellikleri paylaşırız inşallah. Haftada bir de olsa, Türkiye´mizin, toplumumuzun gündemine giren meseleleri yorumlama cüretinden dolayı şimdin affınızı dilerim. Konumuz genelde milletimizin ve Türkiye´mizin temel sorunları, gündemimize giren konular olacak. Ekonomide, kültürde, sanatta, ilimde, teknolojide, siyasette, ferasette ahkam kesmeyeceğiz. Ama birlikte yaşadığımız dünyaya ilişkin farklı bir bakış açısı, yeni bir ışık olma çabası içinde olacağız. Bunun kolay olmadığını biliyorum. Yine diyorum ki; eğer Türk Milleti´nin Varlık ve beka davasını davanız haline getirmişseniz, bildiğiniz doğruları paylaşabildiğiniz ölçüde insanlarla paylaşmak zorundasınız. Yoksa, kıyamet gününde ağzınıza ateşten gem vurulmuşlardan mı oluruz ? Bilmiyorum. Sadece Allah Muhafaza diyorum…
1980 li yılların sonlarında birkaç yıl ”gündem “ başlığı altında yazmış olduğum haftalık yazılarımdan olumlu tepkiler almıştım. Bu çalışmanın da hem kendime hem de okuyanlara faydalı olacağını ümit ediyorum.
Belki bazı söyleyip yazdığımız şeyler tekrar olacak. Ama güzel şeylerin tekrarında bir mahsur olmadığı gibi, insan için gereklidir de. Büyüklerimizin “ ettekrarü ahsen velev kene yüz seksen” dedikleri gibi, iyi şeyler tekrar tekrar yapılsa yine güzeldir. Çünkü; hafızayı beşer, nisyan ile malüldür.” Denilmiştir. Yani bizlerin hafızası aklı unutma ile hastalıklıdır.
Onun için hayat yolunda bizlere yardımcı olacak, yolumuzu aydınlatacak, bilgilerimizin hafızalarımızda tazelenmesi canlı tutulması faydalı olacaktır. İnsanlar için faydalı olan bir şeye vesile olmak faydalı bir salih ameldir. Elbette tarafsız olmayacağız. Tarafımız “dini devlet, mülkü millet” olacaktır.
Peygamber efendimiz (SAV) “insanların en hayırlısı, insanlara en çok faydası dokunandır” buyurdular.
Şahsiyetleri incitmeden, günlük dedikoduların içine düşmeden genel konuları ele alacağımız ve faydalı olmak amacıyla yapacağımız çalışmalarımızda Yüce Allah´ın inayetini diliyorum. Allah kendisine sığınan kulunu mahcup etmez. Mahcubiyet olursa o bizden kaynaklanmıştır.
Samimi ve yapıcı eleştirileri, katkıları olan herkese şimdiden şükranlarımı sunuyorum.
Eskilerin deyimi ile gayret bizden tevfik Allah´tandır diyorum…