Neden inanmıyorum?

Bomboş bir eğitim sistemiyle; çocukları, gençleri zehirliyorlar ve biz de bunu sadece seyrediyoruz. Onların en verimli zamanlarını, en işe yaramaz bilgilerle çalmalarına müsaade ediyoruz.

Okuyor denilen hiç bir genç, kendisine; "ben kimim? Bu dünyaya neden geldim? Ne için varım?" türünden, insanı o gençlik çağında hemen yakalaması gereken temel soruları, o gencin iç dünyasında kendisine sordurtmaya vesile olmaktan uzak ve çok uzun zaman sonra, hatta belki de kendilerine hiç sormayacak şekilde yaşayıp ölmelerine göz yumuyoruz. Bu bir eğitim problemidir. Eğitimin temelinde, bu soruların cevabı ve anlam arayışı olmadığı müddetçe de, asla eğitim olmayacaktır bir Müslüman olarak benim gözümde. Kendisinin anlam arayışından yola çıkmayan bir insan, asla eğitilemeyecektir. Profesör, doktor, öğretmen olacak fakat eğitimin o ruhu arıtan ve bir başkasına da faydası olan kısmına ulaşamayacaktır. Sadece karnını doyurmak, tatillere gitmek, statü sahibi olmak adına, diploma peşinde koşturacaktır. Evvelâ bu soruları, gencin kendisine sormasına vesile olmayan bir eğitim sistemi de, bomboştur.

Sadece bu da değil.

Hiç bir Türk aydınının (!), vahiyden damıtmadığı hiç bir akademik makalesini okuyamıyorum. Batı kafası özentisiyle oluşturulan yazılar, bu ülkenin insanını anlatmıyor ve asla da çözüm olmayacak.

Üniversiteler, bu eğitimcilerle dolu. Tatsız, ruhsuz, derinliksiz konuşmaları ve yazıları varken, üniversitelerin bu zihniyetler tarafından işgal edilmiş olması...

Umutlarım her geçen gün ölüyor.

Evet, bilgi, güçtür. Aynı zamanda belâdır...Ve kurtuluştur da...Ama biz bu işin güç kısmına takılıp kaldık, bundan dolayı da belâ eksik olmuyor başımızdan. Kurtuluş tarafına geçemedik bir türlü. Meselâ hiç bir zaman anlayamayacağım, çocuğunun dünyalık diplomalara sahip olması için ömrünü feda eden ebeveynleri. Sağda solda bunu anlatıp, fotoğraflayıp dolaşmalarını. Ne hissettiriyor? Neyi tatmin ediyor? Ne anlatmaya çalışıyor? Sanırım ben normal değilim.

Görmedim; cebindeki parayı aça, muhtaca verdiği için mutlu olan, tüm diplomaların cebini doldurmasını değil, çocuğunun o parayı ve diplomayı ahireti adına kullanmasını isteyen bir anne, bir baba..."Rahat etsin" dedikleri şey nedir? "Kimseye muhtaç olmasın" yalanınıza kendiniz inanın. Muhtaca el uzatması için çekmiyorsunuz bu çileyi. Allah için yapılan hiç bir hesabınız yok. Diplomalı ama ahlâksız, bencil, konfor düşkünü bu kadar insan, sizin eseriniz. Her gün sırtını sıvazlayıp okula gönderdiğiniz, ya da üniversitesi için para ayarladığınız koşuşturmacanın içerisinde, ahiret hesabı yok.

Oysa esas mesele; senin yaşamın da, ölümün de, diploman da, paran da, âlemlerin tek sahibi olan Allah için diyerek, çocukları hazırlamaktı hayata ve ölüme.

Korkunç bir diploma kulluğuna kaptırdı gidiyor kendini Müslüman. Sistemin dışında bir anlayışı kendisi de kabul etmek istemiyor artık. Çün ki sevdi bu hâli.

Seküler sistemin eğitim anlayışını reddediyorum. Kaynağı ayet olmayan hiç bir öğreti, bizi asla kurtaramayacaktır. Ayetin ruhunun bilgisi ve pratiği; hem güç hem kurtuluştur efendim. Tek başına güç, bizi feraha kavuşturmayacaktır. Gücün kontrolünü sağlayacak olan âyete ne zaman ki sarıldık; o vakit belâ da başımızdan defolup gidecektir.

Tüm belâlardan uzak olmanız dileğiyle...

Saygılar...