Geçtiğimiz hafta Afyon bozgunu üzerine evinde Diyarbekir’i tek golle geçen, ancak bu maçta evinde oynamasına rağmen son derece etkisiz oynayarak ve rakibinin kaçırdığı başta penaltı ve diğer net pozisyonları hovardaca harcadığı net pozisyonlara rağmen kaleci Gökhan’ın gayreti şansı ile kazandığı maçtan sonra oynadığı etkisiz oyun ile ilgili aldığı eleştirilere tepki koyan Teknik Direktörümüzün bu maçtan gerekli dersleri çıkarmadığı Ergene Velimeşespor’a yenilerek evine eli boş döndü. Bu deplasmandan sıfır puanla dönen temsilcimiz, 11 puanla yerinde kalırken Velimeşe evinde aldığı bu altın değerindeki 3 puanla ilerisi için umutlandı.

Rakip Velimeşespor bu sezon ligde 7 maçta alabildiği sadece 1 puanla evinde İnegölspor’u ağırladı. Kadrosunun kapasitesi ortada puanları 1. Ancak bu maça iyi hazırlanıp İnegölspor’u özellikle Diyarbekir maçında iyi etüt ettikleri açık. Nitekim İnegölspor’un, Afyon ve Diyarbekir maçlarındaki zaaflarını iyi analiz ederek hazırlandıkları bu önemli maçı çok zor da olsa kazanmayı bildiler. Bunda İnegölspor’un Ömer Faruk ile kaçırdığı penaltı ve müdafaasındaki zaaflarında rolü büyük oldu. İnegölspor’umuz bu maçta bu mütevazi kadrolu düşmeye aday takıma verdiği pozisyonlar ve gerekli baskıyı kuramaması Velimeşe’nin ekmeğine adeta yağ sürdü.

İnegölspor’a gelince teknik heyetimiz maça kalede Gökhan, geride Türker-İbrahim-Samet-Serkan, ortada Mustafa-Bahadır-Selimcan, ileride Aykut-Ömer Faruk-Hakkı İsmet tertibiyle çıktığı maçın 2.yarısında oyuna alınan Emir-Erdem-Gökhan maçı değiştirecek takımı ateşleyecek hiçbir katkıları olmadı. Maça istekli başlayan, ancak ilk yarıda istediği baskıyı kuramayan temsilcimiz, kalesinde gördüğü ilk golle sarsılıp toparlanmaya çalıştı. Bu dakikalarda aradığı beraberlik golünü de İbrahim’le bulmasına rağmen Yakup Alkan’ın golüne mani olamayarak sahadan sıfır puanla çıktı. Sezon başından bu yana sürekli yazıyoruz, Teknik Direktörümüzün raporu doğrultusunda istediği tüm oyuncular alındı. Burada uyumlu ve hiç fire vermeyen genç yönetimimizin maddi manevi gayretlerini göz ardı edemeyiz. Yönetim kurulu bu sonuçları hak etmiyor. Daha iyi oyun ve sonuçlar gerekiyor. Bunu teknik heyetimiz ve özellikle Türkiye’nin en tecrübeli 2.lig kadrosu, bu mağlubiyeti bir kez daha masaya yatırarak objektif değerlendirmelerle önlemi için gerekli kararları alıp uygulayacak. Yönetim kurulu sahaya çıkıp oynamayacağına göre, bu görev ve sorumluluk oyuncu kardeşlerimize düşüyor.

Şimdiye kadar oynadığı maçlarda tecrübesine ve kadro kalitesine yakışmayan bir performans sergiledi. Takımımız en önemlisi çok kolay gol yiyor. Orta sahamız müdafaa ve forvet arasındaki köprüyü kurmakta zorlanıyor. Takımın fizik kondisyon durumu yeterli değil. Her maçın 2.yarısında adeta çöküyoruz. Yorgunluk başlıyor. Maçı tamamlamakta zorlanıyoruz. Yakaladığı gol pozisyonları gole çevirmekte zorlanıyor. Maçları tempolu bir şekilde tamamlayamıyor. Pas hataları çok. Rakip yarı sahasında daha etkili varyasyonlar gerekiyor. Bir takımın penaltıcısı olmalı. Penaltılar gole dönmeli.

Deplasmanlarda daha temkinli oynayıp şuursuzca baskılardan kaçınmalı. Her şeyden önce maçlara daha iyi hazırlanıp daha istekli oynamalı. Kaleci ve müdafaanın uyumu gözden geçirilmelidir. Bu mağlubiyet çok önemli bir maçın arifesin de olumsuz etki yaptı. Cumartesi günü evimizde ağırlayacağımız Sakaryaspor maçının çok daha zor ve çetin geçecektir.

Sonuç olarak İnegölspor’un 1 puanlı Velimeşe’ye yenilmesi demek sezon başında teknik direktörümüzün verdiği raporlar doğrultusunda yapılan nokta atış transferlerin beklenen performansı göstermediğini, takımımızın maçlara gerektiği gibi hazırlanamadığını, kolay gol yiyip zor gol atan bir takım hüviyetine girdiği, orta sahanın istenen oyunları kuramadığı kısaca bu çok tecrübeli ve alternatifli kadronun oynadığı bu ilk 8 maçta beklenen sonuçları alamadığını gösteriyor. Geride bir çuval maç var. Ancak bu maçlarda İnegölspor’umuz aynı nakarat oynamamalı. Zirve ile 9 puan play-off sınırı ile 4 puan farkımız var. Play-off’u istiyorsa bu Cumartesi günü evinde oynayacağı Sakarya maçı başlangıç olmak üzere bundan sonra evinde hiç maç kaybetmeyecek deplasmanlardan da eli boş dönmeyecek. Kötü oynayarak şansınla ve en önemlisi evinde sıradan bir takımı tek golle geçince eleştirilere kızmak, yersiz ve ölçüsüz tepkiler göstermek bu takımın sorununu çözmez. Eleştirilere açık olmak gerekiyor. ‘ELEŞTİRİLERE AÇIK OLMAYANLARIN BAŞARI ŞANSI YOKTUR.’ Geriye çok maç kaldı. Teknik heyetimiz yönetimle el ele vererek tecrübeli oyuncu kadromuzla kenetlenerek, Cumartesi günü Sakaryaspor’u yenerek yeni bir başlangıç yapmalı.

Bu duygu ve düşüncelerle İnegölspor’umuzun Sakarya maçı başarılarını yazmak dileğiyle, başarılar diliyoruz...

‘BAŞKA İNEGÖL SPOR YOK.’