Geçtiğimiz Çarşamba günü Sivas Belediyesi deplasmanında 7 haftalık bir çıkışın ardından İnegölspor’a yakışmayan bir etkisiz oyunla 4-1 gibi bir skorla geriye düşüp sahadan 4-3 lük skorla yenilerek Play-off iddiasını çimlere gömen temsilcimiz İnegölspor Pazar günü evinde play-off iddiası taşıyan ve ilk yarıda Bayburt’ta tek golle yendiği Bayburt Özel İdaresi takımını konuk ettiği maçta baştan sona kadar üstün oynadığı ancak bir türlü golleri sıralayamadığı maçta 2 puanını daha çimlere gömerek ihtimal dahilinde de olsa mucizevi play-off umutlarını tamamen tüketti.

Rakip Bayburt Özel İdare takımı 3. Ligden gelir gelmez iyi bir kadro kurarak 2.ligde de zirveye oynamaya başladı. Zirveden uzaklaşınca ikinci ihtimal olan play-off hedefine odaklandı. Hafta içerisinde zirve adayı 1461 Trabzon’u evinde son dakikada geçince Play-off sınırı ile farkı 4 puana düşürdü. 2 önemli oyuncusundan yoksun geldiği maçtan puan veya puanlar almayı hedeflediği maçta istediği oyunu oynayamadı. Bu oyunla İnegöl‘den tarihi bir farkla yenilerek evine dönebilirdi. Ancak İnegölsporlu oyuncuların girdikleri gol pozisyonlarını bazen cömertçe bazen da EGOİSTÇE harcadıkları için 2. yarıda 10 kişi kalmalarına rağmen 1 puanla ayrıldılar. Bu maçta 10 numaralı oyuncuları ve golünü atan İlker kaliteli bir oyuncu. Bu takım bu kadro ve bu oyunla play-off’a kalırsa bizin grupta takım yok derim. Bekleyip göreceğiz.

İnegölspor’a gelince teknik heyet maça kalede Gökhan, geride Türker-İbrahim-Samet-Serkan, ortada Bahadır-Furkan Özyapı-Emir, ileride Ersel-Ömer Faruk-Yusuf tertibiyle çıktığı maçın son 15. dakikasında Serkan’ın yerine Kadir, Furkan’ın yerine Yılmaz ve Ersel’in yerine Gülhan‘ı oyuna aldı. Bu değişiklikler takımımızı ateşlemeye yetmedi. Sivas’ta sonradan girip 2 gol atan Yılmaz bu sefer 25 dakika kaldığı oyunda kaçırdığı mutlak gollerle saç baş yoldurdu. Maça inanılmaz derecede tutuk ve isteksiz başlayan ekibimiz ilk yarım saatten sonra etkili olmaya ve gol pozisyonları bulmaya başladı. Nitekim 37. dakikada Ersel’in sağ kanattan götürüp altı pasa kestiği topu Ömer Faruk kafa ile filelere gönderdi. Bu dakikadan sonra temsilcimiz rakip kaleyi adeta bunalttı. Ancak bu sürede 2. golü bir türlü bulamadı. Devreye tek golle önde giren ekibimiz 2. yarıya da çok hızlı başladı. Yakaladığı gol pozisyonların birinde 2.yarının hemen başında Ömer Faruk rakipten söktüğü topla sağdan ceza alanına girdi, altı pasa kadar sokuldu, sol tarafında altı pasta bekleyen Yusuf ve Bahadır’a vermek yerine şeytana uyup büyük bir EGOİSTLİK yaparak kalecinin kapattığı köşeden kendisi atmak istedi ve maalesef bu topu üstten avuta atarak tribünleri çıldırttı. Olacak şey değildi. Ömer Faruk daha önceleri bu tip topları arkadaşlarına kesiyordu. Ancak bu maçta bunu yapmadı. Bu gol olsaydı takımımız 2-0 öne geçecekti. 2-0 olsaydı rakip oyundan tamamen kopacaktı. Belki de tarihi bir fark gelecekti. Bu pozisyonda futbol tecrübeme dayanarak etrafımdaki arkadaşlarıma bu pozisyon umarım maçın kopma anı olmaz. Bunun ardından kalemizde bir beraberlik golü görebiliriz. Çünkü futbolda böyle şeyler çok olur dedim. Futbolda bir söz vardır “ATAMAYANA ATARLAR” diye. İşte bu söz bu maçta gerçek oldu. Rakip takımın ender ataklarından birinde sahanın en iyilerinden biri olan İlker ceza sahası dışından düzgün bir vuruşla maçın skorunu tayin etti.

Sonuç olarak İnegölspor ilk yarıda deplasmanda yendiği Play-off iddialısı Bayburt Özel İdaresini bu sefer evinde geçemedi. Mutlak kazanması gereken maçı kazanamadı. 10 Kişi kalan rakibini bunaltmasına rağmen yenemedi. Çimlere gömdüğü 2 puanla play-off hayalinden dahi uzaklaştı. Bence bu iddiasını Sivas’ta kaybetmişti. Bu takımı Şaban hoca kurmadı. Gelince elinde buldu. Tüm oyunculara şans verdi. Zaman zaman kadro arayışlarına girdi. Çok değişik kadrolarla maçlara çıktı. Sonuçta zirve olmadığı gibi Play-off’ta olmadı. Bunun değerlendirmesini yönetim kurulu mutlaka yapacaktır. Bu değerlendirmenin en kısa sürede yapılıp gelecek yılın planları yapılmalı. Bu yıl çalıştığı menajeri kulübün semtine dahi sokmamalı. Bu kadar yaşlı ve tecrübeli oyuncuların bu sezon gösterdiği performansı menajerlerin yüzüne söylenmeli. Bu kadar yaşlı ve tecrübeli bir kadronun evinde kaybettiği puanlar inanılmaz. Bu maçtan sonra yapılacak veya yapılması gerekenler yapılmalı. Gelecek yılın altyapısı oluşturulmalı. İnegölspor’un Sarıyer maçı başarılarını yazmak dileğiyle.

“BAŞKA İNEGÖL SPOR YOK”