Süper Amatör Küme:

A Grubu : Haftaya lider giren Doğugücü Gençlik ilk deplasman maçında Gürsu Yenidoğanspor’a karşı 2-0‘lık galibiyet alıp puanını altıya çıkardı. Sarı – Kırmızılı Kurtuluşspor ilk kez seyircisi önüne çıktığı maçta Orhangazi 1983 Spor’a karşı 2-0 geriden gelip maçı 3-2 kazandı. Sarı Kırmızılılar iki haftadır geriden gelip maçı kazanıyor. Doğugücü Gençlik ve Kurtuluşspor kol kola ilk iki sıraya yerleştirler. Bu grupta temsilcilerimizden başka yoluna kayıpsız giden takım yok. Doğugücü Gençlik sahasında galibiyet ile tanışamayan İsmetiyespor ile karşılaşacak. Kurtuluşspor ise zorlu İznikspor deplasmanına gidiyor.

B Grubu : Akhisar Demirspor ilk maçında İznik Elbeyli Üzümspor ile deplasmanda 3 -1 kazanıp lige 3 puanla başlamış oldu. K.Güvenspor bu hafta bay olup dinlendi. Bir galibiyetle üçüncü sıraya yerleşen Akhisar Demirspor bu sezon kendi evindeki ilk maçta en yakın takipçisi Yavuz Selimspor ile oynayacak. Yavuz Selimspor’da İnegöllü oyuncu Aykut Deniz var. Uzun yıllardır İnegöl takımlarında başarıyla oynayan Aykut bu sefer eski takımına karşı forma giyecek. K.Güvenspor’un rakibi lig sonuncusu Odunlukspor olacaktı. Ancak Bursa temsilcisi ligden çekildi. Böylece gruptan küme düşecek iki takımdan biri belli olmuş oldu.

C Grubu : Gençlergücü ikinci karşılaşmasında ilk haftanın lideri Şükraniyespor’ a 2-0 kaybetti. Güçlü rakiplerle karşılaşan ve lige iyi başlayamayan Gençlergücü ligin üçüncü haftasında İnegöl’ de lig sonuncusu Emekspor’ a karşı oynayacak. Gençler gerçek gücünü sanırım bu hafta gösterecektir.

1.Küme:

3. Grup : Ligin dördüncü maçında lig ikincisi Mobilyaspor lig sonuncusu Gürsu Belediyespor deplasmanına gidecek. Sezonun ilk derbi maçında Yenicespor, Doğanspor’u 1-0 yenip 9 puana ulaştı. Lider Mobilyaspor evinde en yakın takipçisi Kazıklıspor’u konuk edecek. Sezonun ilk derbi maçını kazanan Sadettin Soydan’ın çalıştırdığı Yenicespor’u sahasında Çalıspor’a karşı mücadele verecek. Doğanspor deplasmanda aynı puana sahip Mutlularspor ile puan savaşı verecek.

4 .Grup : Orhaniyespor deplasmanda ligin zayıf takımı Söylemiş Başakspor’u 2-1 yenip yoluna emin adımlarla devam etti. Alanyurt Gençlik, Bursa’da kendisi gibi puanı olmayan Arabayatağıspor’a 4-3 yenildi. Orhaniyespor, İnegöl’ de henüz galibiyeti olmayan Balkanspor ile karşı karşıya gelecek. Henüz puanı olmayan Alanyurt Gençlik sahasında Yenişehir temsilcisi Söylemiş Başakspor ile puan mücadelesi verecek. Selami Hocanın takımı için kritik maç. Ligin bitmesine daha çok olsa da alınacak bir mağlubiyet takımı zora sokabilir.

 

Anılarla Futbol :

Futbolda oyuncular, antrenörler, yöneticiler, aşçı, malzemeci, doktor, masör... gibi diğer çalışanların hepsi futbol konusunda bilgili olmalıdır. Herkes öğrenmeye açık olmalı, araştırmalı ve yeni bilgilerle kendini geliştirmeli. Özellikle futbolcular antrenörün ve/veya yöneticinin futbol konusunda yeterli bilgi sahibi olmadığını anladıysa dilinden kurtulamazsınız.

İşte duyduğum anı da tam bu konuya iyi bir örnek. Yeşil İncispor'un yeni başkanı çok heyecanlı, isteklidir. Bir an önce kulübünde değişimi gerçekleştirmek istiyor. Bir akşam lokalde otururken antrenörden takımın ihtiyacı olup olmadığını sorar. Antrenör;

- Ali Başkan, haftaya idmanlar başlayacak. Tüm malzemeler geldi ancak topları beğenmedim. Mikasa top alsak çok iyi olur. Ali Başkan ''Kolay hallederiz'' der.

Ertesi gün başkan yanında iki adamla lokale gelir. Gururla antrenörün yanına yaklaşır. Yanındakileri işaret ederek antrenör Murat Hocaya seslenir:

- Hocam, sen bir kasa top istedin, ben sana iki kasa top aldım.

(Ali Başkan, Mikasa toplarını iki kasa anlamıştır!)