Önceki gün Lezzet Obasında düzenlenen dayanışma yemeğine Belediye Başkanı Alper Taban, İZED Başkanı Halil Peynirci ve yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri ile Yeniceköy mahallesinde bulunan Sevgi Evlerindeki engelli çocuklar katıldı.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN KÖPRÜ OLDUK

Yemeğin ardından bir konuşma yapan Başkan Halil Peynirci, İZED olarak İnegöl´de 15 senedir hizmet verdiklerini belirterek, “İZED olarak engelli çocuklarımızın ve ailelerinin katımıyla birçok geziler düzenledik. Türkiye´de ilk kez 15 engelli çocuğumuz ile birlikte annelerini umreye gönderdik. Biz bugüne kadar dernek olan 3 bin 500 tane tekerlekli sandalye dağıttık. Onlarında yanında akülü arabalar verilmesine neden olduk. İZED olarak her zaman İnegöl´de devlet ve hükümet ile engellilerin sorunlarının çözümü için bir köprü olduk. Yönetim kurulumuz çok çalışkan insanlardan oluşuyor. İnegöl halkı bizlere inandığı için, hayırseverlerimiz ve özellikle basın mensuplarımız bizlere çok sahip çıktı. Daha güzel şeyler yapmak istiyoruz” dedi.

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN YAŞAMLARINI KOLAYLAŞTIRMALIYIZ

Engelli olmanın hiç kimsenin kendi tercihiyle seçtiği bir durum olmadığı gibi her sağlam bireyin potansiyel bir engelli adayı olduğunun unutulmaması gerektiğini ifade eden Peynirci, “Tüm engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak, onlara sahip çıkarak sorunlarına ortak olmak insani bir görevdir. Bunu yaparken engelli vatandaşlarımızın tehlikelerden korunarak, başkasına muhtaç olmadan, özgürce diledikleri hayatı yaşamalarını sağlamanın yanı sıra topluma faydalı, üretken ve bağımsız bireyler haline gelmeleri de sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.

Düzenlenen programdan dolayı İZED yönetimine teşekkür eden Belediye Başkanı Alper Taban ise, İZED´in faaliyetlerini yakından takip ettiğini belirterek, yönetime çalışmalarında başarılar diledi. 

Editör: TE Bilişim