Geçtiğimiz hafta İnegölspor, Adıyaman deplasmanında aldığı yenilgi ile play-off iddiasından uzaklaşarak kümede kalma hesapları yaparken, Pazar günü evinde ağırladığı Afjet Afyonspor’u zorlu bir mücadeleden sonra yenerek aldığı 3 altın puanla derin bir nefes aldı. Bu maçtan aldığı 3 puanla puanını 31’e çıkarırken fikstürde de 11’nci sıraya yükseldi. Futbola elverişli bir havada ve tribün desteğini de arkasına alarak iyi bir performans sergileyerek maçı kazandı.

Rakip Afjet Afyonspor, İnegölspor’un öne geçtiği maçı çevirerek maçı kazanmıştı. Bu sefer tersi oldu. Afjet maçın başında öne geçti, takımımız önce beraberliği ardından galibiyeti yakaladı. Afyon takımı hafta arasında uzak ve yorucu bir deplasmandan döndüğü için yorgundu. Buna rağmen maçı çevirmek için gayreti yeterli olmadı. Maçı kazansa play-off’a çok yaklaşacaktı.

İnegölspor’a gelince Teknik heyet maça kalede Gökhan, geride Türker-İbrahim-Samet-Serkan, ortada Furkan Özyapı-Fatih Cerlek-Kadir Salih, ileride Bahadır Ömer Faruk-Yusuf tertibiyle çıktığı maçın ikinci yarısında Ömer Faruk-Bahadır-Fatih-Kadir’in yerlerine Gülhan-Emir-Ersel-Yılmaz Can’ı oyuna aldı. Bu değişiklikler 2-1’lik skor üstünlüğünü korumaya yetti. Maça kalesinde gördüğü şok golle başlayan temsilcimiz çabuk toparlanarak önce İbrahim’in penaltı golüyle beraberliği ardından Furkan Özyapı’nın golüyle öne geçti. Erken yenen golün hemen ardından atılan 2 gol takımımızın motive olmasını sağladı. Bundan sonraki dakikalarda müdafaamız daha dikkatli oynamaya ve rakiplerine gol noktalarını kapadılar. Rakip takımdan gelen oyuncularımız rakibimizi iyi tanıdığı için önlem almakta zorlanmadılar. Kaleci Gökhan iyi bir maç çıkardı. Müdafaamız ilk dakikalardaki telaşını çabuk atlatarak müdafaamızı rakip ataklara kapattı. Orta sahamız bu maçta biraz daha akıllı ve istekli olunca özellikle bulduğumuz gollerde iyi iş çıkardılar. Orta sahamızdaki sorunları çözdüğümüz zaman puan veya puanlar daha kolay gelecektir. İnegölspor play-off’tan bir hayli uzaklaştı. Ancak fikstür dezavantajı da göz önünde bulundurulduğunda kalan maçlarda işinin ne kadar zor olduğunu görüyor. Bu nedenle Afyon gibi zirve hedefi ile lige başlayan ciddi bir rakipten alınan bu 3 puan İnegölspor’u hem alt sıralardan bir nebze uzaklaştırdı. Hem de evindeki maç kazanamama kabusunu ortadan kaldırdı. Bu sezon özellikle iç sahada alınan kötü sonuçlar tribünlerdeki taraftarımızı çok üzdü hatta çok da gerdi. Bunu anlıyoruz. Ancak kazanılan bir maçtan sonra oyuncularımıza biraz daha anlayışlı davranmak ve bence en güzeli böylesine altın değerindeki bir 3 puandan sonra alkışlamak daha iyi olabilirdi. Oyuncularımızda bu sezon ki kötü sonuçları göz önünde bulundurarak, tribünlere dönüp taraftarlarıyla bu tip diyaloglara girmemesi daha doğru olur.

Sonuç olarak İnegölspor’umuz evinde Afjet Afyonspor’u 2 golle geçerek son haftalarda aldığı kötü sonuçlardan sonra, bu maçtan Afyon Kaymağı gibi değerli 3 puanı alarak rahat bir nefes aldı. Bu maçı kazanan teknik heyetimizi ve sahada iyi mücadele eden oyuncularımızı kutluyor başarılarının devamını diliyoruz. Önümüzdeki hafta deplasmanda 28 puanla 14’ncü sıradaki Diyarbekirspor ile oynayacağı maçtan puan veya puanlar alarak döneceğine inanıyoruz. Mağlubiyet iyi olmaz olursa puanlar eşitlenir. Tecrübeli bir kadroya sahibiz. Afyon maçında oynadığı gibi oynarsa Diyarbekir deplasmanından eli boş dönmez. Bu duygu ve düşüncelerle İnegölspor’umuzun Diyarbekir maçı başarılarını yazmak dileğiyle.

“BAŞKA İNEGÖL SPOR YOK”