Bilindiği üzere İnegöllü kimliğiyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan 2’ci isim Alinur Aktaş olmuştu. İnegöl’de en uzun görev yapan belediye başkanları arasında yer alan Başkan Aktaş, şu an AK Parti’nin en gözde ismi haline geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın şu anki güncel anket sonuçlarına geçmeden önce kısa bir değerlendirme yapmakta fayda var.

Uzun zamandır Alinur Aktaş’a ilişkin bir değerlendirme yapma şansımız olmadı. Ancak Başkan Aktaş şu anki pozisyonuna hiç de kolay gelmedi.

Dün gibi hatırlıyorum, AK Parti’nin kuruluş yıllarında siyasi geçmişten uzak isim olarak partinin kurucular listesinde yer aldı. Kısa sürede partide sivrilen isim oldu.

Rahmetli Hikmet Şahin’in Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilmesinin ardından herkes Hakan Ünlüarslan’ın İnegöl’den aday gösterilmesini beklerken Genel Merkezin tercihi Alinur Aktaş oldu. Dönemin etkili Bursalı bakanları, milletvekilleri, il yönetimi öyle bir tercihte bulundular ki, o isim bugün AK Parti’nin prensi haline geldi.

İnegöl Belediye Başkanlığı döneminde risk almayı seven, inisiyatif kullanan ve vatandaşlarla diyaloğunu hep açık tutan bir kişi olarak göze çarptı.

Siyasetin dişe diş yapıldığı bu dönemde içeriden ve dışarıdan yapılan tüm saldırılara göğüs gerdi. Sonunda hep kazanan o oldu.

Kimisi “çok şanslı bir siyasetçi” kimisi de “siyasetin kurdu” olmuş yorumlarında bulundular.

Aktaş’ı en çok yoran ve en çok üzen şey, kendisine yapılan bel altı eleştiriler oldu. O’nca yapılan ahlaksız eleştiriler karşısında sessiz kalmadı.

Süreci doğru yürüten Başkan Aktaş, belediyelerin karnesini çıkaran Ankara’nın çoktan radarına takılmıştı bile. Genel Merkez ve bir çok bakanın sevdiği isim olmayı başaran Başkan Aktaş’ın adı bu kez başkan Recep Altepe’nin görevden el çektirilmesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçmeye başladı.

O günlerde yine Başkan Aktaş için oyunlar oynandı. Ancak en şanslı ismin o olduğu ve görevin ondan başkasına verilmeyeceği belli gibiydi. Gerek Bursa basını gerekse de Bursa yerel siyasetiyle işbirliği yapanlar bu savaşı yine kaybetti.

Önce Altepe’den boşalan koltuğa oturan Başkan Aktaş, daha sonra ise yapılan ilk seçimlerde yeniden Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterildi.

Karşısında ki güçlü rakibe rağmen sandıklardan zaferle çıkan Başkan Aktaş, daha sonra ise kısa süre içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sevgisini kazanınca Bursa’ya ciddi yatırımlar için sözler almaya başladı.

İnegöl’de elde ettiği tecrübe sayesinde kendisi için başlatılan olumsuz propagandaları tersine çevirmeyi başardı.

Özellikle Turizme yönelik projeler hep beni heyecanlandırmıştır. Başkan Aktaş gerek söylemleri, gerekse de projeleriyle Bursa’da adını altın harflerle yazdıracağa benziyor.

Trafiğinin rahatlatılması, kentsel dönüşüm çalışmaları ve yeni yaşam alanlarıyla Bursa’nın kabuğunu yenileyeceğe benziyor.

ANKETLERDE ÇOK BAŞARILI

Başkan Aktaş’a ilişkin en çok merak ettiğim konuların başında işe Bursalıların ne düşündüğü oldu.

Periyodik olarak belediye başkanlarına yönelik yapılan anketlere göre Başkan Aktaş’ın performansı oldukça dikkat çekici. Birçok belediye başkanı son yapılan seçimlerde aldıkları oyun gerisinde görülürken, Başkan Aktaş, 5-10 puan sevilerinde artırmış görülüyor. Anket firmalarının yaptığı değerlendirmelerde Başkan Aktaş’a olan güven % 58-65 bandında.

Bazı yaş aralıklarında ise bu güven % 68’lere kadar çıkıyor. Yani bu açıdan bile bakarsak, olası bir seçimde anket firmalarının yaptığı değerlendirme sonuçları ortaya çıkarsa Bursa tarihinde en çok oy almış başkan unvanını elde edebilir.

BURSA LOBİSİ BAŞARISIZ KALDI

Bir zamanlar İnegöl’de karşılaştığı muhalefetin bir benzeri de Bursa’da var. Başkan Aktaş, tamamen muhalif tavır sergileyen medya ve sert muhalefet yapan siyasilere karşıda dik duruşuyla göze çarpıyor. Hakkında çok fazla eleştiri yapan gruplar zaman geçtikçe Başkan Aktaş’a karşı yürüttükleri önyargılarını kırmaya başladılar.

Tabi ki Bursa büyük bir metropol şehir. Bu şehre kısa vadede hakim olmak öyle her babayiğidin harcı değil. Hele ki 6 milyara yakın borçla devraldığı bir belediyeyi düzlüğe çıkarmak ve yeni yatırımlar yapmak için kaynak oluşturmak daha da zor. Ancak Başkan Aktaş gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerekse de Bakanların gözde ismi olunca, zor denilen şeyler kolay olmaya başladı.

Hele ki sağcı-solcu ayrımı yapmadan, takındığı tutum ve duruş Bursalılar nezrinde fark edilmeye başlandı. Önce aykırı sesler azalmaya başladı, sonrada borçlar düzene sokulmaya başlandı. Ardından art arda açıklanan projeler Bursalıları heyecanlandırmaya başladı.

Elde ettiğim bilgilere göre ise henüz açıklanmayan on’larca dev proje var. Bu projeler gerçekleştiğinde Bursa’daki değişim daha çok fark edilecek. Biz gerek Bursa gerekse de ilçeler nazarında başarılı olan bir belediye başkanı olmasını çok arzu ediyoruz. Umarım ismi yıllarca konuşulan bir isim olarak Bursa’nın efsaneleri arasında yer alır.