1999 depremi öncesi yapıldığı için riskli binalar arasında gösterilen İnegöl Hükümet Konağı’nın yeni yapılan İnegöl Belediye Binasına taşıma girişimleri sonuçsuz kaldı.

Edindiğim bilgilere göre; İnegöl Kaymakamlığı yıkılması planlanan hükümet konağının, yapımı devam eden İnegöl Belediyesi’ne ait yeni binaya taşınması önerisini, gösterilen alanın yetersiz bulunması nedeniyle sıcak bakmamış. Daha fazla yer talebi önerisine ise İnegöl Belediyesi olumlu yanıt vermemiş.

Zaten bu fikri başta kim verdiyse hatayı o yapmış.  İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, mevcut hükümet konağı için daha fazla alan istemesinde haklı olduğu gibi, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’da daha fazla yer vermemesinde haklı.

Diyelim ki her iki tarafta bu duruma “evet” deseydi ne olurdu? 5 yıl sonra yeni bir bina yapmak gündeme gelirdi ki, bunu da kimseye anlatamazlardı.

DÜĞÜM ÇÖZÜLEMEYİNCE NE OLDU?

İki taraf yeni belediye sarayını paylaşım konusunda anlaşamayınca konu AK Parti’nin masasına getirildi ve hemen yer arayışına başlandı. Partililere konu izah edilip, “sizin öneriniz nedir, sizce yeni hükümet konağı nereye yapılmalı ?” diye soruldu.

Parti yöneticilerinin Yeni İnegöl Bölgesi olan Karalar mevkii başta olmak üzere, İnegöl merkezde bir çok öneri sunduğu, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş’un, AK Parti MKYK Üyesi Ayhan Salman, Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’la istişareler yapmasının ardından önerilerini İnegöl Kaymakamı Eren Arslan’la paylaşacağını tahmin ediyorum.

AK Parti yönetim kurulu toplantısında Hükümet konağının Yeni İnegöl Bölgesi’nde(Karalar) Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir arsa ya da, Hikmet Şahin Kültürpark girişinde yer alan Doğanspor’a ait yerleşkesine yapılması fikirlerinin öne çıktığı bilgisine ulaştım.

Bilindiği üzere İnegöl Belediyesi, Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan Hükümet konağının yıkılmasının ardından alanın İç İşleri Bakanlığı’ndan devrini yapıp İnegöl’e şehir meydanı kazandırmak istiyor. Hatta bu yeni düşünülen bir şey değil. Dönemin İnegöl Belediye Başkanı olan şimdiki Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın projelerinden biriydi.

Yeni hükümet binasının yapımı konusu şu an gündeme gelince rafta olan proje masaya yeniden yatırıldı. Şu an tek sorun uygun bir yerin hala tespit edilmemiş olması.

 Uygun yerin kısa vadede bulunmaması halinde projenin birkaç yıl daha askıya alınması ve hükümet konağının ise mevcut yerinde kalması olası seçenekler arasında..

Ben daha önceki yazılarımda kendimce fikir ve önerilerimi sunmuştum. Tekrar tekrar önerilerimi buraya yazmayacağım. Ancak İnegöl’e katkı sunmak isteyenler yorum bölümüne fikirlerini yazabilir.

Ayrıca hazır bu konu gündeme gelmişken İnegöl Belediyesi için düşünülen yeni hizmet binasının neden hala bitirilemediğini de gündeme getirmemiz lazım.

Aradan neredeyse 5 yıl geçti. Yok pandemi, yok ödenek derken belediye sarayı hala inşaat havasında yerli yerinde duruyor. Şu an bu binanın maliyetinin kaça çıktığı ise büyük bir soru işareti. İnegöl Belediye Başkanımız Alper Taban’dan yeni binaya ne zaman geçileceği, tamamlandığında belediye sarayının maliyetinin ne olacağı konularında medyamız aracılığı ile kamuoyunu bilgilendirmesini de rica ediyoruz.

Saygılarımla..