Geçtiğimiz hafta içerisinde İnegöl spor başkanı Kani ADEMOĞLU’nu çok stresli ve yoğun geçen bir sezonun ardından randevu alıp ziyaret ettik.Konumuz doğal olarak İnegöl spordu.Başkan bizi çok içten karşılayarak kısa bir ön görüşmeden sonra  sorduğum sorulara DOBRA DOBRA cevap verdi.Başkan İnegöl sporda daha önceki yıllarda yöneticilik yaptığını geçtiğimiz sezonda başkan olarak görev yaptığını ve özellikle aday olup daha sonra keşke yapmasaydım çok yoruldum yıprandım Edebiyatını yapmadı.İnegöl sporumuza başkan olarak görev yapmaktan gurur duyduğu izlenimi verdi.Bu kadar zor,yorucu ve stresli bir sezonun arkasından böyle düşünmesi güzel bir duygu.Böyle bir girişten sonra zaman kaybetmeden önce Genç başkanımızı soru yağmuruna tuttum.Aldığım cevapları aynen yazmak yerine özet olarak anahatlarıyla geçip ,Futbolun içerisinde 50 yılını geçiren ve futbolun içinden gelen,İnegölsporu 28 yıldan beri takip edip köşemde yazan birisi olarak yorumladım.

      Ademoğluna; Öncelikle geçtiğimiz yıl nasıl karar verip başkan olduğunu sorduğumda bana cevap olarak Öncelikle bu konuyu sayın İlçe belediye başkanımız Alper TABAN ve Bursa belediye başkanımız Alinur AKTAŞ ile istişare ederek yönetim oluşturduğunu ve Aday olduğunu belirtti. Bunu doğru yapmış. Böyle olunca da son yılların en kalabalık ve medyatik kongresini izledik.

     Yeni bir yönetim yeni bir Teknik heyet ve yepyeni bir kadro ile  Bu kadar BAŞARISIZ bir sezon geçireceğinizi hiç düşündünüz mü? Sorusuna cevap olarak Asla hiç düşünmedim Dedi.Bence Genç başkanımız yaptıkları transferleri ve daha önce denenmiş Teknik heyetini bana sorsaydı sezon başı 2 idmanı seyrettikten sonra kendilerine Başarısızlığa da hazır olmalarını söylerdim.Ancak ben bu sezon büyük bir sıkıntı yaşadım rahatsızlığım sebebiyle İnegöl sporu 7 ay izleyemedim. Ancak son 7 maçını izleyebildim.

   Geçtiğimiz sezona tamamen yanlış yapılmış transferlerle başlayıp doğal olarak tam 4 teknik direktör  ve Futbol menajerinizi değiştirmek zorunda kalmanızı nasıl değerlendiriyorsun sorusuna;Cevap olarak  Menajerimiz yıllarca İnegöl sporda futbol oynamış kaptanlık yapmış,Alt yapımızdan yetişen bir arkadaşımız futbol çevresini bilir düşüncesiyle güvendik ve transferlerimizi teknik heyet ve Onun önerileriyle yaptık.Tabiki sizlerinde yazdığınız gibi çok başarısız,gergin,stresli bir sezon yaşadık dedi.Evet dobra dobra dedim gerçekten  öyle cevap verdi. Bu cevaba bir şey katmama gerek yok çünkü çok açık bir cevap oldu.Ancak yine de değerlendirmem gerekiyorsa İnegöl spor yönetimi tüm transferi yeni gelen teknik heyete ve futbolu yeni bırakmış tecrübesiz bir menajere yaptırmayacaktı. İşte sonuç ortada bu inanılmaz yanlış transferleri yaptıran teknik heyet ve Menajeri gönderince bu mevcut kadro enkazı gelenlere kaldı.Ve beklenen sonuçları birlikte izledik.Ardından gelen  3 teknik heyette Bol bol sosyal medya reklamı yapıp sırtüstü devrildiler. Çünkü bu iş çocuk oyuncağı değildi. Son teknik heyet tecrübeli bir teknik direktörün komutasında kümede kalmayı son maçta başardı.Nasıl başardığının bu saatten sonra önemi yok.Çünkü Kümede kalmak İnegöl spor için bir başarı değil olamaz DA.

    Başkan’a bu kadar zor bir sezonda yönetiminizden hiç fire verdiniz mi? Sorusuna cevap olarak; Hayır yönetimdeki arkadaşlarımdan hiç fire vermedik.Aksine çok uyumlu ve yapıcı çalıştık.Tüm yönetici arkadaşlarım vadettikleri maddi katkıyı yaptılar.Yönetim kurulumuz kulübümüzün borç yükünü imkanlarımızı zorlayarak bir hayli düzelttik.Bu kadar başarısız ve zor bir döneme rağmen teknik heyetlerimize ,oyuncularımıza ve çalışanlarımıza alacaklarını ödedik.Tüm bu sıkıntıların içinde Devre arasında nokta ara transferler yapmayı başardık.İyiki yapmışız sonuçta  kümede kalmayı son maçta da olsa başardık dedi. Evet kümede kalmayı başardı , ancak son maçlarımız Playofu zorlayan,şampiyonluğu zorlayan veya kümede kalma maçları oynayan takımlarla oynasaydık bundan çok değişik sonuçları yaşayabilirdik.

    Başkan’a İnegöl spor son teknik heyetle oynadığı son 7maçın 3ünde Hekimoğlundan 1 puan,Uşak’tan 1 ve evimizdeki Şanlıurfadan son dakikalarda kurtardığımız 1 puan olmak üzere alınan bu toplam 3 Altın puanla kümede kaldığınızı düşünüyormusunuz?  sorumuza cevap olarak ; Evet aynen öyle.O,  3 maçtan aldığımız 3 puanla kümede kalmayı kolaylaştırdık.Buna birde evimizde son maçımızı oynadığımız Haccetepenin küme düşmüş olması işimizi daha da kolaylaştırdı.Allahımıza şükürler olsun bu sezonu kazasız atlatmayı başardık dedi.Bu cevabın içerisinde yorumda var.

    Başkan’a  tribün desteği olmadan oynamanın yorumunu sorduk.Cevap olarak; tüm takımlar seyircisiz oynandı yani eşit şartlarda mücadele edildi diye düşünülebilir ancak İnegöl spor için bu durum farklı Bizim tribün gücümüz çok fazla  o nedenle biz seyircili oynanan ligde daha başarılı olabilirdik dedi.Evet bende aynı şekilde düşünüyorum İnegöl sporun 2.ci gücü  tribünleridir.İnşallah önümüzdeki sezon bu Covid belasından kurtulup özlediğimiz tribünlerden İnegöl sporumuzu canlı olarak izleriz.

   Son olarak başkanımızın  ekleyeceği ve yazmamızı istediği  bir şey var mı ? sorusuna Elbette var,Biz yönetim olarak İnegöldeki yaklaşık 35 amatör takımımız ile iyi ilişkiler içerisindeyiz bu ilişkileri geliştirmek istiyoruz bundan sonra Corona müsaade ederse kulüp temsilcileri ve  derneklerimizle yemekli veya değişik ortamlarda bir araya gelmeyi planlıyoruz.Kongre üyelerimizle bir araya gelerek kulübümüzün aidat ve kombine gelirlerine doğrudan destek olmalarını isteyeceğiz. İnegöl Spor lisemiz bizim Alt yapımızla doğrudan ilgili Alt yapımızın büyük bölümü Spor Lisesinde sizin öğrencileriniz hem okul sporlarında hem de alt yapımızda iki kulvarda mücadele ediyorlar.Bu sezon BAL ligine katılmayı başaran Kafkassporu tebrik ediyor ,maçlarını imkanlar ölçüsünde izleyeceğiz.Alt yapımızı amatör kulüplerimizle kaynaştırıp yardımlaşacağız.İnegöl sporumuzun kapısı İnegölümüz’ün tüm amatör kulüplerine açıktır.

      Bu önemli görüşmeyi İnegöl sporumuzun yıllardır özlemle ve merakla beklediğimiz yeni tesislerin durumu nedir? Nasıl olacak? Diye sorduk. Başkan Cevap olarak Bu yaz bitecek İnşallah.Orası Sadece A takımın olacak bu sezon oraya taşınacağız.Alt yapımızı Mesudiye sahasında yapılacak tesislere taşıyacağız.Mevcut tesislerimizi boşaltacağız orası YIKILACAK dedi.Sayın Başkanımız kani ADEMOĞLU’na bu içten söyleşi için Teşekkür ederek ayrıldık.

      Bu söyleşinin ardından İnegöl sporun yeni sezon transfer bombaları patlamaya başladı,Önce Kırklarelinden 28 yaşındaki Stoper İbrahim,ardından yine Kırklarelinden 31 yaşındaki Müdafaa Serkan SÖZMEN,K.Maraştan orta saha oyuncusu 31 yaşındaki Erdem Koçal,Uşaktan 32 yaşındaki orta saha oyuncusu Ali KILIÇ , Uşaktan orta saha oyuncusu Noyan ÖZ (29 Yaşında) ile anlaşma sağlandı.Serkan’ı defalarca izledim kaliteli ve tecrübeli bir defans. Tabi ki Serkan gelince Sözleşme yenileyen Oğuz Çetinkaya affını isteyerek yedek oturmaktan sa gitmeyi tercih etti ve sözleşmesini feshettirdi.Bu ilk 5 transfer tamamen teknik direktörümüz Hasan hocanın raporu doğrultusunda yapıldı.Anladığım kadarıyla gelecek sezon hedef şampiyonluk.Teknik heyetimiz yönetime 12 kişilik bir liste vermiş bunun 5 tanesi tamam.Transfer devam ediyor.Umarız doğru bir takım kurulur.Mevcut kadronun sil baştan yapılması en doğrusu.Bekleyip göreceğiz.

     SONUÇ olarak yeni sezona yepyeni bir İnegöl sporla başlayabiliriz.Yıllardır bitti bitecek denen İnegöl sporumuzun yeni tesisleri nihayet bitecek.Eski Tesisler yıkılacak haberine İnegöl’de doğup büyüyen  50 yıldır Futbolun içerisinde ve Eğitimci biri olarak çok şaşırdım.Bu tesisler için Çığ gibi büyüyen inegölümüzün 100 yıllık geleceği için,Gençlerimiz için, Sayın belediye başkanımız Alper TABAN’a  Hayati önem Taşıyabilecek 3 ÖNEMLİ önerim olacak ,Sayın başkanla görüşmeden önce yazmayacağım.Bu duygu ve düşüncelerle İnegöl Sporumuzun yeni sezona doğru hazırlık başarılarını yazmak dileğiyle Sayın başkanımız Ademoğlu ve yönetimine Başarılar diliyorum.