Bu haftaki köşe yazımda birkaç konuya değinmek istiyorum. İlk önce devam eden FETÖ davalarında yaşanan ilginç tahliyelere değinmekte fayda var.
Art arda gelen tahliye haberleri İnegöl kamuoyunda tepkiyle karşılanıyor. Özellikle FETÖ’nün kasası olan, bizzat  FETÖ’ye haraç toplayan İnegöl’deki bazı isimler, cezaevlerinden bir bir salıverilmeye başlandı. Ben bunu büyük bir tehlike olarak görüyorum. Bursa mahkemelerinin iyi takip edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Burada özellikle dikkat edilmesi gereken konu şu; 
İşadamı kılıklı terör destekçileri, FETÖ operasyonun ardından fabrikalarının kapılarına kilit vurmuşlar, yüzlerce esnafı ekonomik sıkıntıya sokmuşlardı. Ama aileleri bolluk ve bereket içinde yaşam sürmeye devam etmişlerdi. Şimdi çok merak ediyorum; yüzlerce insanı milyonlarca lira zarar ettiren ve sanki FETÖ’nün kasalığını yapmamış muamelesi gören bu isimler, neden serbest kalıyor? Bu isimlerin tahliyesine itiraz eden oldu mu? 

SÜLEYMANCILARIN ARKASINDA KİM VAR? 
Haziran seçimlerinde FETÖ benzeri bir yapılanma daha deşifre oldu. Süleymancılar olarak bilinen bu grup, Kur’an kursları ve yurtlarıyla milleti sömürdüler. Allah’ın evlerinde siyaset yaptılar. O günden bu yana hep sustum, kim var bunların arkasında? Gün geçtikçe büyüyen bu yapılanmaya neden hala sessiz kalınıyor? Kahvehaneler ve işyerlerini dolaşıp komisyon karşılığında bağış toplayan, milletin verdiği ürünlerle kermesler düzenleyip büyüyen bu yapılanmaya da acilen müdahale edilmeli.

OKAN GÜLER’İ ALKIŞLIYORUM
İMOS Başkanı Okan Güler’in son günlerde mobilya sanayisine yönelik yapmış olduğu çalışmaları duyduğumda çok mutlu oldum. Özellikle İnegöl’de mobilya aidiyet duygusunu arttırmak amacıyla bazı üniversitelerle birlikte bazı projeleri hayata geçirmek istiyor. Daha önce sosyal medyada ve gazetemizde dile getirdiğim otobüs duraklarının mobilyayı anımsatacak şekilde dizayn edilmesi önerimi, İMOS dikkate almış. Yine bunun yanı sıra Ertuğrulgazi Caddesi ve bu caddeyle kesişen sokaklarında güzelleştirilmesi konusunda hassas bir çalışma yürütülüyor. Yakın zamanda İnegöl’e zenginlik katacak bu çalışmaların hayata geçirilmesini umut ediyorum. Bu nedenle İMOS Başkanı Okan Güler’i can-ı gönülden kutluyorum.

HERKESİN DİLİNDEKİ SİYASETÇİ DE GİTTİ
İnegöl siyasetine iz bırakmış ender kişiliklerden biri de tartışmasız Münür Gültekin’di. Anavatan Partisi’nde İlçe Başkanı olduğu dönemde, o’ndan habersiz kuş uçmazdı. O’nun oluru alınmadan Kaymakam ya da Emniyet Müdürü ataması yapılamazdı. Bir günde Emniyet Müdürü değiştiren siyasetçi diye anılırdı. Görevi boyunca kapısına gidip, işini çözemeyen kimse olmamıştır. Sadece İnegöl’de değil, Bursa’da da çok etkindi. Bursa’nın tüm kamu kurum müdürleri Münür Gültekin’den çekinirdi. İnegöllülerin işini görmeyen kamu müdürleri, her daim kendini topun ağzında görürdü. Yıllarca İnegöl’de partilerin ilçe başkanlığı yapanlara hep Münür abi örnek gösterilirdi. İş bitirici ve masaya yumruğunu vuran adam denilirdi. Önceki gün o’nuda toprağa verdik. Mekanı Cennet olsun. Münür Gültekin’in bıraktığı izler o kadar etkiliymiş ki, cenaze törenine insanlar sığmadı. Oylat yolu kapandı. Kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Bizler de Gültekin ailesine başsağlığı diliyoruz.