Son 3 haftada 3 galibiyet alarak topladığı 9 puanla çıkışa geçen ve play-off’a göz kırpan temsilcimiz İnegölspor, Pazar günü evinde güzel bir havada kalabalık tribünlerin desteğini de arkasına alarak konuk ettiği 27 puanlı Bodrumspor’a karşı beklenmeyen etkisiz bir oyunla boyun eğerken, rakip takım girdiği sayısız gol pozisyonlarını ve kazandığı penaltıyı gole çevirebilseydi İnegöl’den tarihi bir farkla evine dönebilirdi. Ancak 6 puan değerindeki bu maçı deplasmanda kazanarak fikstürde İnegölspor’la yer değiştirmekten kurtulduğu gibi puanını 30’a çıkararak Play-off’tan uzaklaşmadı. İnegölspor ise evinde kaybettiği altın değerindeki bu 3 puanla büyük bir avantaj kaybetti.

Rakip Bodrumspor sezon başında güzel bir takım kurarak bu takımın arasına Süper Lig tecrübesi olan 36 yaşındaki Yekta Kurtuluş’u katarak akıllı bir transfer politikasıyla play-off hedefi ile grubumuzda mücadelesine devam ediyor. İnegöl’e gelirken takımımızı iyi etüt etmiş ve rakibi İnegölspor’un üst üste üç maç kazanmış olmasına rağmen İnegöl’e kazanmak için geldi ve istediğini de fazlasıyla hak ederek aldı. Kalesinde İnegölspor’un eski kalecisi Ali Türkan kendisine fazla iş düşmemesine rağmen kalesini iyi doldurdu. Kadrosunda birkaç tane çok kaliteli genç var. Ancak bir tanesi var ki, ondan bahsetmeden geçemeyeceğim. 27 numaralı Adem Metin Türk sol ayağını raket gibi kullanan sağ kanatta müdafaamızı felç eden bilek kalınlığındaki adaleleriyle mükemmel oynadı. Yanlış bakmadıysam 2004 doğumlu bir genç. Bizim U-19’daki gençlerimiz inşallah bu oyuncuyu seyretmiştir. Sadece bu genç değildi. Sol bek ve daha sonra Teknik Direktör İsmet Taşdemir’in 2-1 önde iken cesaretle sahaya sürdüğü 3-4 tane genç oyuncu görevlerini en iyi şekilde yaparak sahadan zaferle çıkmayı başardılar. Bodrum transfer heyeti bu gençleri gerçekten iyi araştırıp doğru bulmuş. Bu gençleri bulanları kutluyorum.

İnegölspor’a gelince teknik heyet maça Çorum maçı 11’iyle çıkarak kalede Gökhan, geride Y.Emre-İbrahim-Samet-Serkan, ortada Selimcan-Bahadır-Emir, ileride Aykut-Ömer Faruk-Furkan Mızrak tertibiyle çıktığı maçın 2.yarısında Furkan’ın yerine H.İsmet, Selimcan ve Emir’in yerlerine Mustafa ve Erdem’i oyuna aldı. Maçın sonlarında sakat olan Ersel ve Gülhan’ı oyuna aldı. Teknik heyet değişikliklerde bence geç kaldı. Ancak oyuna giren oyunculardan sadece H.İsmet bu sezon ilk defa gayretli ve faydalı oynadı. Maça kötü başlayan temsilcimiz ilk 15 dakikada kalesinde çok ciddi 3 tehlike yaşadıktan sonra rakip takım bir korner atışından gelen topu altı pasta 3-4 oyuncumuz ıskalayınca Celal bu topu yakın mesafeden kafa ile filelerimize bıraktı. Müdafaamızın büyük zaafından gelen bu gole stoper İbrahim bir yan topta cevap verince toparlanacağını beklediğimiz İnegölspor rakip takımın iyi ve etkili oyunu karşısında adeta dağıldı. Nitekim rakibin dalga dalga kalemize geldiği bir pozisyonda yine müdafaamızın dokunamadığı topu kalabalık müdafaamız arasından Samet filelerimize bırakınca maç iyice koptu. Rakip takım kalemize yıkıldığı bir pozisyonda İbrahim’in eliyle uzaklaştırmak istediği top penaltı oldu. Ancak Harun’un attığı penaltıyı kaleci Gökhan kurtarınca yeniden ateşleneceğini beklediğimiz takımımız aynı nakarat oynamaya devam edince orta saha tamamen rakip takımın eline geçti. 36 yaşındaki Yekta sahanın her yerinde şov yapmaya başladı. Rakip teknik heyet 2-1 önde götürdüğü maçta hiçbir şekilde geriye çekilmedi. Atak üstüne atak yaptı sayısız gol pozisyonlarına girdi. Ancak bunları gole çeviremedi. Rakip kazandığı penaltıyı gole çevirebilseydi İnegölspor evinde ikinci bir Sakarya hezimeti yaşardı. Bodrumspor’u Bodrum’da yenen Çorum’u deplasmanda yeniyorsun. Çorum’un yendiği bu Bodrum’a evinde teslim oluyorsun. Bu mağlubiyet hiç yakışmadı. Hele hele 3 galibiyetin üzerine hiç yakışmadı. Orta sahamız maçın tamamında çok çok etkisiz kaldı. Forvetimiz ise sahada yoktu. 2. yarıda oyuna alınanlar hiçbir katkı yapamadı. Özet olarak Bodrumspor oynadı, İnegölspor seyretti.

Sonuç olarak İnegölspor’umuz Şaban hocamızla 3’te 3 yaparak iyi bir çıkış yakaladığı bir sırada evinde aldığı bu mağlubiyet 2. ligin en tecrübeli ve yaşlı takımımıza ve de tribünleri doldurup takımımıza büyük destek veren tribünlerimize hiç yakışmadı. İlk yarının bitmesine kaldı 2 maç. Bu iki maçtan önümüzdeki hafta deplasmanda oynayacağı Vanspor ve evinde oynayacağı Soma maçlarını kazanarak devre arasında yönetim ve teknik heyetimiz kafa kafaya vererek 2. yarı için gerekli önlemleri ve operasyonları yapmalı. Bu son 2 maçta kaybedilecek puan veya puanlar İnegölspor’umuzu Play-off’tan iyice uzaklaştırır. Bu duygu ve düşüncelerle İnegölspor’umuzun Van maçı başarılarını yazmak dileğiyle.

“BAŞKA İNEGÖL SPOR YOK”