Çorum galibiyetinden sonra geçtiğimiz hafta deplasmanda Sancaktepe’ye iki golle boyun eğen temsilcimiz İnegölspor, Pazar günü evinde adeta bir bahar havasında tribünlerin müthiş desteği altında konuk ettiği 28 puanla 9. sıradaki Zonguldak Kömürspor’a müdafaa hataları ve gol noktalarında inanılmaz beceriksizliklerle dolu bir maç sonunda çimlere gömerek hediye ettiği 3 altın puanla fikstürde bir basamak daha aşağıya indi. Maç sonunda yönetim şaşkın, tribünler şaşkın, oyuncularımız şaşkın vaziyette dakikalarca rakip takımın sevinç gösterilerini izledi. Maçtan sonra başta kulüp başkanı ve diğer yetkililerin basın açıklamaları takımımızın oyuncuları adına düşündürücüydü.

Rakip Zonguldak Kömürspor bir zamanlar 1. ligin kaliteli takımlarından Zonguldakspor’un tarihe gömülmesinden uzun yıllar sonra kurulan ve alttan 2.lige kadar gelen mütevazi kadrosuyla bu ligde tutunmaya çalışan bir ekip. Kadrosunda göze batan etkili oyuncusu yoktu. Ancak 2. yarı başında Berkan’ın yerine Onurcan diye düzgün fizikli genç bir oyuncuyu oyuna aldılar. İşte bu genç oyuncu İnegölspor müdafaasını dağıttı. İnegölspor’un ipini çeken 2. ve 3. gollerin hazırlayıcısı oldu. Bu iki pozisyondan başka her aldığı topta müdafaamızı hallaç pamuğu gibi dağıttı. Bu oyuncu maça girer girmez sahada ne yaptığını bilmeyen serseri mayın gibi dolaşan 9 numaralı Mehmet Gürkan’a alda at dercesine verip zorla attırdığı golden sonra teknik heyetimiz bu oyuncuya neden önlem almadığını anlamak zor. Sahada yürüyerek oynayan 14 numaralı çok iri ve güreşçi görünümündeki Hakan’ı forvetimiz yıldız yaptı. Adam yürüye yürüye libero oynadı. Tecrübeli bir kalecileri var. Maçı hiç yavaşlatmadılar. Kazanmak için oynadılar. Demek ki İnegölspor’u iyi etüt ettiler. Bu mütevazi ve çok çok ağır kadrolarıyla maçı alıp gittiler.

İnegölspor’a gelince Teknik Heyet maça kalede Şener, geride Enes-Gökhan-Bilal-Abdullah, ortada Ömer Faruk-H.Mustafa-Selimcan, ileride Niyazi-Tayfun-Cengiz tertibiyle çıktığı maçın 2.yarısında Niyazi’nin yerine A.Hakan, H.Mustafa’nın yerine Raif ve Enes’in yerine Emir’i oyuna aldı. Bu değişiklikler takımımızı ateşlemeye yetmedi. Teknik heyetin bu saatten sonra Raif’ten ne beklediğini doğrusu merak ediyoruz. Maça hızlı başlayan ve daha 1. dakikada golü bulan temsilcimiz bu hızını devam ettirerek farka gitmesi beklenirken bir anda fren yaptı. Daha sonra geri vitese taktı ve sonuçta da gerideki müdafaası inanılmaz hatalarla maça devam edince bu yanlışların faturası çok ağır oldu. Kalemizde tam 3 gol gördük. Rakip takımın attığı birinci golde 3 müdafaa oyuncumuz yandan gelen topun auta çıkmasını bekleyip önlerinden geçen bu topa müdahale etmeyince altı pasta bekleyen Serhat’a sadece topa dokunmak kaldı. Böyle müdafaa hataları mahalle maçlarında bile yapılmaz. Rakip takımın attığı 2. ve 3. goller bu golden daha da kötü müdafaa hatalarıyla doluydu. Bu maçta müdafaamız çok kötü olunca tecrübeli kalecimiz Şener de dağıldı. Orta sahamız özellikle H.Mustafa oyunda kaldığı süre içerisinde hem yanındaki iki gencimizi idare etti hem de forvetin atamadığı 2 golümüzü attı. Ancak evimizde attığımız bu 2 gole rağmen kalemizde 3 gol görerek 3 altın değerindeki puanı çimlere gömdü. Orta sahada Genç Selimcan görevini iyi yaptı. Ancak diğer gencimiz Ömer Faruk gününde değildi. Çok top kaybı yaptı. Ayağına gelen topları iyi kullanamadı. İkili mücadelelerde zayıf kaldı. Forvette Niyazi hep aynı nakarat, Tayfun etkisiz Cengiz ise istediği topları alamayınca kendisi aradı. Arayınca da 3.bölgeden uzak kaldı. Takımımız Cengiz’le oynamayı son dakikalarda akıl edince geç kaldı. Forvete alınan A.Hakan yakaladığı 1-2 pozisyonu değerlendiremeyince galibiyet hayal oldu. Bu pozisyonları bulup gole çevirememek bu gencimizi düşündürmeli ve çözüm aramaya zorlamalıdır. Gençler oynasın, şans bulsun, hem onlar hem de İnegöl sporumuz kazansın. Altyapımız daha da önemli hale gelsin diyoruz. İstiyoruz. Ancak şans bulan gençlerimiz de yakaladıkları bu şansı iyi kullansınlar. Bir sezonda 20-22 maç şans buluyorsun artık bu şansını da iyi kullanmalısın. Kullanamazsan yüzlercesi gibi kaybolup gidersin. Takdir gençlerimizin.

Sonuç olarak İnegölspor, bu maçla birlikte son iki maçta 6 puan kaybetti. Evinde böylesine mütevazi kadrolu sıradan bir takıma kaybettiği altın değerindeki 3 puanı telafi etmesi ve play-off sınırı içerisine girmesi her geçen hafta zorlaşmaktadır. Bu zorluğu aşması ve İnegöl sporumuzun Hacettepe maçı başarılarını yazmak dileğiyle…