Bayburt deplasmanı ile başlayan Sarıyer ile süren ve Çorum gibi zor deplasmanda biten gizemli 3 puan yolculuğunun büyüsü Van deplasmanında sona erdi.

Maçın başından sonuna kadar ev sahibi takım 3 puan için varını yoğunu ortaya koydu. Kırılma anları var mıydı? Maçta vardı. Mesela Enes Ata’nın maç golsüz devam ederken topu sürememesi, İsmet Hakkı’nın yine durum ortadayken net pozisyonda topu çerçevenin üstünden dışarı atması ve maç 3-1 iken bir topumuzun direkten dönmesi. Ama bütün bunlar yeterli olmadı.

Belki yüksek rakım çarpması ya da maçın havasına girememiş olmamız, sebepler menfaat ve çıkara göre şekillenebilir. Ama bizim takıma bakacak olursak, öne çıkan futbolcu müsabaka da olmadığı gibi 5 oyuncuda sahada adeta yokları oynadı.

Bütün bunlar aleyhimizdeyken, iştahlı bir rakipten puan almakta imkansızlaştı. Daha önce kazandığımız 3 maçta uyguladığımız 2. bölgede rakibi karşılama ve öncelik olarak gol yememe prenslerimizde son maçlarda rafa kalkmış oldu.

Yani bize gol atan takıma karşı işimiz oldukça zorlaşmaya başladı bir anlamda. Sanki rakipler bizi çözmüş oldu. Artık ligde son haftaya geldik ve son maç ligin sürpriz ekibi Soma karşısında olacak. Bu maçta kazanma ya da kaybetmeme adına yapılacak tek şey rakipten fazla istemek olacaktır.

Umarım bu maçtan puan ya da puanlar alıp devreye birazda olsa moralli gireriz diye düşünüyorum ama öncelik maçı rakipten fazla istemek.