Tarihi filmlerin en iyi kılıç sallayan usta aktörü Cüneyt ağabeyimiz, aynı zamanda iyi bir ressam.

Tarihi filmlerde Kara Murat, Malkoçoğlu, Battalgazi gibi tiplemeleriyle hafızalarda yer edinen Cüneyt Arkın ağabeyimizin çok iyi resim yapabildiğini çoğu kimse bilmez. Evet, Cüneyt ağabeyimiz bir koltuğa birkaç karpuz sığdırabilen çok yönlü sanatçılarımızdan bir tanesi.

Eski aktörler çok yönlüydüler. İzzet Günay ağabeyimiz teknik ressam, antikacı ve değerli resimler uzmanı. Bilal İnci ve Kemal İnci kardeşlerde resim ile alakalıydılar. Rahmetli Süleyman Turan’da resimli romanlar üzerine gazete ve dergilerde vefat edinceye kadar çalışmalarını sürdürüyordu. Aktörlüğünün dışında. Evet, eski aktörler çok yönlü. Rahmetli Eşref Kolçak 92 yaşında olmasına rağmen yağlıboya resimleri yapıyordu. Lise yıllarından beri resim ile ilgilendiğini söylemişti, kendisi ile yapmış olduğumuz bir röportajında.

Cüneyt ağabeyimizin de resim ile ilgisi lise yıllarına kadar dayanıyor. O zamanlardan bugüne resim ile ilişkisini hep sürdürmüştür. Kendisi bu konu ile alakalı olarak şunları söylüyor; lisede resme kabiliyetim olduğu için seçmeli ders olarak resim dersini seçmiştim. O günlerden bugüne kadar resim ile ilgimi hiç kesmeyerek, bu güne kadar çalışmalarımı hep sürdürdüm. Köylü olduğum için tabiatın içinde yaşadım. Hayvanlar, koyunlar, kuzular dostum oldu hep. Tabiata bakarak fark ettiklerimi düşündüm hep. Yüreğim, ruhum toprağın zenginlikleri ile doldu. Onları resmettim. Resmederken tekrar düşündüm. Düşünmeyi öğrendim. Düşündükçe özgürleştim. Gördüklerinizi çizin, Kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz.

Evet, Senarist, oyuncu ve yönetmen olarak 400 filme imzasını atan Aktör ve Doktor Cüneyt ağabeyimiz son günlerde günlerini resim yaparak geçiriyor.  www.cüneytarkin.com.tr isimli internet sitesinde < Arkın Market> adı altında sanal bir market açan aktör tual üzerine fırça ile yapmış olduğu yağlı boya tablolarını meraklılarına satıyor. Ayrıca Cüneyt ağabeyimiz kurduğu bu markette orijinal resimlerinin dışında sevenlerine sinema filmlerinin DVD ve VCD kopyalarını, üzerinde kendi resimleri bulunan tişörtler, duvar ve masa takvimlerini de satıyor.  Çeşitli manzara, ev, köy ve portre simlerini tuale büyük ustalıkla yansıtabilen Cüneyt ağabeyimiz, bu yağlı boya tabloları internet sitesinde kredi kartı ile satıyor. Sevenleri bu resimlere büyük ilgi gösteriyor. Aktör satın alınan resimlerini, hayranlarına kargo ile ulaştırıyor. Eğer resme merakınız var ise, Cüneyt ağabeyimizin resimlerinden alarak koleksiyonunuza ayrı bir renk katarak zenginleştirmek güzel olur.