İnegöl’ün en büyük sorunu nedir? diye sorsalar eminim çoğunuz uyuşturucu belasından sonra (ki buna başka bir yazımda ayrıca değineceğim) trafik sorunu diyecek. Evet haklısınız. Trafik İnegöl’de çok büyük bir sorun olmaya başladı. Kenar mahallelerimizi bile bu canavar tehdit eder oldu artık.

Peki bu sorun kendiliğinden gökten zembille mi iniyor? Elbette ki hayır. Bu sorunun da en büyük sebebi biz insanoğlu. Biz İnegöl halkıyız. Herkes kuralına göre hareket etse bu sorunda kendiliğinden ortadan kalkacak. Özellikle yanlış park sorunu domino etkisi gibi herkese mutlaka dokunan bir aymazlık örneği. İnegöl’de merkezde özellikle insanların gelişigüzel park etmesi sinirlerimizi hoplatıyor. Ama daha sonra aynı hatayı kendimiz yapıyoruz. Burada Thomas Hobbes’in şu meşhur sözü aklıma geliyor; “İnsan insanın kurdudur” hayatın tüm alanlarında olduğu gibi trafikte de kurdu maalesef. 

Oysa biz düşünen, vicdanı olan, aklı, fikri olan yaratıklarız. Allah bir tek bize bu imtiyazı tanımış. (Bir de cinler var ama söylendiğine göre bizim kadar akıllı değillermiş :) ) Allah bizi böyle şerefli yaratmış. Ama bu imtiyazı birbirimizle ilişkilerde nedense hiç kullanmıyoruz.

Bu giriş bölümünden sonra asıl mevzuya girmek istiyorum. Bizim İnegöl’ün bu sorununu kökten çözecek bir ilgiye ihtiyacımız var. Sayın yetkilileri şöyle bir eski yıkılan kültür sarayının olduğu, şimdiki otoparkın yanındaki İşletme Sokağa, Elektrik sokak ile İshakpaşa’dan Çardak camii’ne doğru veya terminale doğru, ya da Yeşil Bursa caddesine doğru bir gezinti yapmaya davet ediyorum. Ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Koyulan dubalara rağmen hatalı araç park eden düşüncesiz insanların ödettiği ağır faturaya şahit olmaya davet ediyorum sizi.

Esnafın bir türlü ürün indiremediği o zor anlarına şahit olmaya davet ediyorum, Yayaların dahi, kaldırıma hatalı park edilen araçlardan dolayı yürüyemediği anlara şahit olmaya davet ediyorum.

Mesela Bankalar caddesi tam bir keşmekeş. Yetkilileri bu caddede bir gezintiye davet ediyorum. Ya bu caddede eskiden odluğu gibi çapraz parka devam edilsin ya da 2.sıra parka izin verilmesin.

Mesela İsmail Efendi Sokak. Ayrı bir garabet. Mesela orada ortaya duba yapılıp çift yön uygulaması getirilemez mi?

Araştırdım bu hatalı park eden araçları kaldırıp çekmek için İnegöl’de çekici var mı diye. Maalesef ki çok şaşırdım. Yokmuş… Nasıl olurda 300 bini aşmış nüfuslu bir ilçede 1 tek çekici bile olmaz. Bu hizmet neden getirilmiyor canım şehrime?

Yetkililer bundan haberdar mı acaba? Ondan da şüphem var. Ama uyarmak bizden harekete geçmek yetkililerden. Sizi İnegöl’ün gerçek sorunlarıyla ilgilenmeye davet ediyorum. İnegöl’e en azından 1 adet çekici tedarik edilsin. Hatalı araçlar çekilsin. Göreceksiniz, hatalı aracı çekici ile çekilen sürücü bir daha aynı hatayı yapacak mı? Bileceksiniz. Gerçekten halkının yanında, onların sorunlarıyla ilgilenen bir devlet varmış, anlayacaksınız...