Şurada 2023'e ne kaldı canım? Vatandaşlık görevi diye itelenen, demokrasi putunun secdegâhı olan sandıklar etrafında tavaf ibadeti, herkesi heyecanlandırıyor. Herkes şeytan taşlayacak, bir diğerine oy vermeyerek. Herkes cennete yatırım yapacak, partisine oy vererek.

Seçim zamanı geldiğinde; öyle uzaya roket fırlatacağını, füze çatlatacağını, duble yolları daha duble yapacağını, bilmem hangi bulvara kimin heykelini konduracağını, eğitimde herkesi diploma sahibi yapacağını, maaşlara zam, kolay ev sahibi olmak için bankalara düzenleme, çiçekli böcekli bahçeler vaadleri ile gelenlere oy moy yok! Kim olursa olsun. İster Ak, ister pak.

Verilen vaadler, hep bu dünya yaşamı ile ilintili. Bu dünyanızı daha da konforlu hâle getirmek vaadleriniz var sadece.

Varsın olmasın en duble yolumuz. Heykeller yere batsın, bulvarlar ışıksız kalsın. Adalet yoksa eğer, hangi duble yolunuz bizi huzura götürecek? Hangi bulvarınız, yeterince aydınlık sabahlarla karşılayacak bizi? Hangi okulunuz, ahlâklı çocuklar yetiştirecek?

Oysa adalet, mülkün temeliydi. Adalet; yerini başka bir şeyle dolduramayacağınız, yeri başka bir şeyle dolmayacak en temel haktır ve o olmazsa eğer, diğerlerinin tutunacak bir dalı, ayakta kalacak fazla zamanı da yoktur.

Sonsuz iktidar hâyâlleri kurmayın hiç biriniz boşuna. Tarihte, adaletin zayıfladığı her iktidar, sahibi tarafından yerin dibine geçirilmiş kavimlerle doludur. Duble yol olmazsa da olur ama adalet olmazsa olmaz. Okulunuz olmazsa ne çıkar? Mümince bir bakış nereye baksa hikmet görür, nereye gitse iyilik, erdem, eğitim götürür.

Azı olmaz, "bu kadar yapabiliyoruz" "elimizden bu geliyor" diyemezsiniz. Ya vardır, ya yoktur o.

Revizyona, adalet saraylarından başlamadığınız müddetçe; kimseye oy yok artık benden. Çiçekli parklar, duble yollar, putlarla dolu okullar nasıl da kendine geliyor, şahlanıyor o zaman işte, bakın da görün. Tüm yollarınız ahirete duble, tüm parklarınız cennetten köşe, tüm okullarınız ilim yuvası nasıl da oluyor.

Biz; bu dünya yaşantımızın, ahiret yurdumuzu inşâ ettiğine iman ettik. Temeline adaleti koymadığınız her merhamet, her konfor, her iyilik; şeytanın sağdan üfürmesidir sadece. Cennet yurdunun temeli de, adalet üzerine inşâ edilir.