Evinde Afjet Afyonspor’u yenerek moral bulan temsilcimiz İnegölspor geçtiğimiz Cumartesi günü Diyarbekir deplasmanında kaleci Gökhan’ın ilk dakikalarda kurtardığı penaltıdan sonra ilk yarım saatte bocalayan temsilcimiz 30’uncu dakikadan sonra oyuna ağırlığını koyarak rakip kaleye yüklenmeye akıllı ataklar yapmaya başladı. Bu dakikalardan sonra rakip müdafaası kişisel büyük hatalar yapmaya başladı. Nitekim ilk yarının 43’ncü dakikasında rakip müdafaanın Ömer Faruk’a yanlış pas sonucu ikram ettiği topu bu oyuncumuz gole çevirerek maçın kilidini açtı. Maçın ikinci yarısında oyunun kontrolü İnegöl sporun elinde devam etti. Bu yarıda rakip müdafaası hatalar zincirini devam ettirince müdafaada yaptıkları kişisel hatalardan birinde temsilcimiz bir penaltı kazandı bu penaltıyı golcümüz İbrahim gole çevirerek. Maçın sonucunu İnegöl sporun lehine tescilledi.

Rakip Diyarbekirspor ilk maçta İnegöl’de güzel bir futbol oynamıştı. Maçı kaybetmelerine rağmen İnegöl sporu çok zorlamıştı. Ancak bu maçta ilk dakikalarda kazandıkları penaltıyı gole çeviremeyince motivasyonları bozuldu. Maçın ilerleyen bölümlerinde istedikleri golü atamayınca oyun disiplininden koptular. Bunun sonucunda da evinde net bir skorla maçı kaybettiler. Bu mağlubiyet fikstürdeki durumlarını ne kadar etkiler bekleyip göreceğiz.

İnegölspor’a gelince teknik heyet maça kalede Gökhan, geride Türker-İbrahim-Samet-Serkan, ortada Furkan Özyapı-Fatih Cerlek-Emir, ileride Bahadır-Ömer Faruk-Yusuf tertibiyle çıktığı maçın 2.yarısında Emir ve Bahadır’ın yerlerine Ersel ve Aykut’u oyuna aldı. Bu değişiklikler ilk yarıyı önde kapayan ekibimizin ikinci yarıda da bu skor üstünlüğünü korumasını sağladı. Müdafaamız bu maçta görevini iyi bir şekilde yapmaya çalıştı. Genç orta sahamız iyi mücadele etti. Furkan her maç daha iyiye giderken yeni transfer Yusuf orta sahaya bir hayli katkı yapmaya başladı. Bu etkili oyununu golle süslemeye başlarsa daha iyi olacak. Forvetimizde rakip müdafaanın kendisine adeta alda at dercesine ikram ettiği iki pozisyondan birini gole çeviren Ömer Faruk maçın sonucuna olumlu katkı yaparken, penaltıcımız İbrahim de hem penaltıyı gole çevirdi hem de çok etkili bir oyun sergiledi. İleride Bahadır sezon başındaki performansından her maçta uzaklaşıyor. Bahadır takımımızın en etkili tecrübeli oyuncularından biri olduğu için bundan sonraki maçlarda iyi sonuçlara daha çok katkı vermelidir. İnegölspor bu zor deplasman maçında Afyon galibiyeti moraliyle işi sıkı tutarak aldığı 3 altın puanla alt sıralara mendil salladı. Bundan sonraki maçlarda düşme korkusu olmadan daha rahat hazırlanıp daha rahat oynayacaktır.

Sonuç olarak İnegölspor Afyon maçından sonra Diyarbekir deplasmanından da 3 altın puan çıkararak düşme korkusundan iyice uzaklaştı. Bu galibiyeti alan başta teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyor, bugün evinde oynayacağı Velimeşe maçında başarılar diliyoruz. Velimeşe 18 puanla 18’nci sırada yani düşme hattında olan bir takım. İlk maçta İnanılmaz bir şekilde İnegölspor’u evinde yenmeyi başardı. Bu maç iyi bir rövanş maçı olacak. Temsilcimizden farklı bir galibiyet bekliyoruz. Üst üste kazandığı 2 zor maçtan sonra bu maçı da kazanarak orta sıralarda iyi bir yer almalı. Bu galibiyetten sonra Adıyaman’da Türkiye yarı finallerinde tüm rakiplerini yenerek Rize’de yapılacak Türkiye finaline adını yazdıran okulumuz İnegöl Spor Lisesinin İnegölspor U-19 takımı ağırlıklı oyuncularından bazıları iyi bir performans göstererek izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Özellikle İleride Ömer Faruk Arslan, final maçında oynadığı mükemmel oyun ve attığı birbirinden 2 güzel golle. A takımımız için umut verdi. İnşallah Türkiye finalinde de aynı performansı gösterir. Bu duygu ve düşüncelerle İnegöl sporumuzun bugün oynayacağı Velimeşe maçında başarılarını yazmak dileğiyle.

“BAŞKA İNEGÖLSPOR YOK”