2017-2018 Eğitim Öğretim yılında faaliyete geçen Özel İnegöl Doğa Anadolu ve Fen Lisesi, dünya standartlarında eğitim sunmaya, gelişme ve geliştirmeye katkı sağlarken, geleceğin dünyasının ihtiyaç duyacağı bireyleri bugünden yetiştiriyor. Doğa Koleji, bugün ürettiği eğitim modelleriyle dünyada birçok kurumun örnek aldığı bir eğitim markası. Doğa Kolejlerini diğer eğitim kurumlarından ayıran en belirgin özelliği, eğitimde klasik kalıpları yıkarak, modern, vizyoner modelleri hayata geçirmesidir.

DİL BÖLÜMÜNÜ AÇIYORUZ

“Bu farkındalıkla hareket ederek ülkesine ve değerlerine bağlı, evrensel değerlere açık bireyler yetiştirmeye devam ediyoruz” diyen Özel İnegöl Doğa Anadolu ve Fen Lisesi Müdüresi Leyla Durmuş, “9 ve 10.sınıf eğitim öğretiminden sonra, 10.sınıfın 2.dönemi itibariyle öğrencilerin alan seçimi gündemlerine girer. Bu süreç bizim için oldukça önemlidir. Büyük bir titizlikle ve öğrenci odaklı bir yöntemle, öğrenci için en uygun alanı netleştiririz. Bu süreçte öğrencilere uyguladığımız envanterler ile nicel verileri, öğrencilerle yaptığımız koçluk görüşmeleri ile nitel verileri elde ediyoruz ve öğrenci ile beraber sonuçları değerlendiriyoruz. Nihai kararı öğrenci veriyor. İşte bu noktada öğrencinin önünde 4 farklı olan var. Eşit ağırlık, sayısal, sözel ve dil alanı. Bu alanlarda en az talebin olduğu alan ise dil. Maalesef okullar, norm kadro problemleriyle veya farklı sebeplerle dil bölümü açmak istemiyorlar. Çünkü bu, okul için bir yük olarak algılanıyor. Oysa ideali sadece dil bölümü olan öğrenciler işte bu sebeplerle bu süreçte hayallerinden vazgeçmek zorunda kalıyor. Doğa Kolejlerinde Yabancı Dil en güçlü yönlerimizden biridir. Biz bu güçlü yönümüzü,  bu hayali taşıyan öğrencilerimizin hizmetine sunmak istiyoruz. Bölümü açmaya karar verdiğimizde bir öğrenci dahi gelse, dil bölümüne hazırlayacağız demiştik. Tek bir öğrencinin dahi hayalini gerçekleştiriyor olmak, bir eğitimci için çok değerlidir ve anlamlıdır. Ne mutlu ki şu an bir sınıfımız dolmak üzere. 11. sınıf bazında dil sınıfımızla bu öğrencilerimizin hizmetinde olacağız.”

PEARSON AKREDİTELİ DİPLOMA VE T-MBA

“Pearson, dünyanın önde gelen yetkilendirme kuruluşudur. Pearson tarafından akredite olmak, uyguladığımız eğitim-öğretim programının uluslar arası standartlarına uygunluğunun tescili demektir. En önemlisi de alınan diplomanın uluslar arası geçerliliğinin olmasıdır. Aldığınız her belgenin uluslar arası platformlarda tanınır olmasını sağlar. Bu bağlamda Doğa Kolejinde uygulanan ve sadece Doğa Kolejine özgü Bakanlık onaylı bir öğretim programı olan T-MBA programımız aynı zamanda Pearson Akreditasyonuna sahip T-MBA diplomasını da veriyor. Bu programı tamamlayan örencilerimiz, 12. sınıfta T-MBA diploması da alırlar. Bu diploma ise gerek ülkemizde, gerekse yurt dışında anlaşmalı üniversitelerden burs almak mümkün. Bunun yanında öğrencilerin kariyer yaşamlarında güçlü bir referansa sahip.”

MESLEK SEÇİMİNDE İZOTOMİ

“İzotomi bir kariyer belirleme sistemidir. Başarı her zaman mutluluğu getirmez ancak, mutluluk her zaman başarıyı getirir ilkesinden hareketle, gençlerin meslek seçimlerinin zorunluluklar ve beklentiler üzerinden değil, güçlü yönler ve temel değerler üzerinden planlanması gerektiğini öngörmektedir ve gelecekteki pişmanlıkları azaltma vizyonuyla hareket eder. İzotomi Projesi kendini daha iyi tanıma projesidir. Gelecekte mutlu olabilecekleri, meslekleri seçme konusunda öğrencileri büyük oranda aydınlatan bir modeldir. Bu konuda detaylı bilgi almak isteyen öğrenci ve velileri okulumuza davet etmek isterim.”

Editör: TE Bilişim