İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, Usta Öğretici Belgesi almak isteyen adaylara yüz yüze kurs şartının kaldırıldığının müjdesini verdi.

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, “Şartları tutan kursiyerlere yalnızca Mesleki Eğitim Merkezleri tarafından verilebilen 40 saatlik yüz yüze eğitim akabinde yapılan yazılı sınav sonucunda başarılı olanlara Usta Öğreticilik belgesi verilmekteydi. Usta Öğreticilik başvurularının kapsamı genişletilerek Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile İş Pedagojisi Kurs Programı (Usta Öğreticilik) düzenlenmesi hayata geçirildi" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Usta Öğreticilik Belgesi almanın yollarını çeşitlendirerek çalışanlar ile iş hayatına atılacak bireylere yeni seçenekler sunulduğunu açıklayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, Covid-19 Pandemi döneminde hayatımıza giren ve eğitimin her aşamasında kolaylık getiren EBA'nın artık Usta Öğreticilik uygulamasında da yanımızda olacağını, Bakanlığımız tarafından EBA portalına Usta Öğreticilik ders videolarının eklendiğini, Usta Öğretici adaylarının EBA sistemine e-devlet şifreleri ile girerek ders videolarını izleyebileceklerini ve yüz yüze eğitimden muaf olabileceklerini ifade etti.

İnegöl Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Musa Oktar da işleyiş ile ilgili olarak,  “Daha önceden Usta Öğreticilik belgesi için sadece Ustalık Belgesi ve İş Yeri Açma Belgesi ile başvuru almaktaydık. Artık isteyen herkes derslerini okulda yüz yüze kurs yerine EBA üzerinden videoları izleyerek alabilecek." dedi.

Ustalık belgesi sahiplerinin haricinde 4 yıllık herhangi bir meslek lisesi diploması olan, tüm ön lisans (2 yıllık Yüksekokul) ile Lisans (4 yıllık Fakülte) veya daha üst bir öğrenime sahip tüm bireylere kurs erişimi hakkı verildiğini belirten İnegöl Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Musa Oktar başvuru ve kurs sürecini ise şu şekilde anlattı:

"İnegöl Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğüne kimlik fotokopisi, biyometrik fotoğraf, diploma (4 yıllık Meslek Lisesi Diploması veya Ön lisans Diploması ya da Lisans Diploması, bunlar yoksa Ustalık Belgesi ile birlikte en son bitirilen okul diploması) gerekli olmaktadır. İnegöl Mesleki Eğitim Merkezi evraklarınızı inceleyerek belgelerinizde herhangi bir eksiklik yoksa sizleri kurs sistemine kaydedecek. En geç 2 hafta içinde başvuran kişiler bir sınıfa tanımlanarak EBA üzerinden video ders tanımlaması yapılacak.  Bu tanımlama sonucunda kursiyerlere SMS ile bilgi verilmektedir. Kursiyerler de verilen zaman diliminde videoları izleyerek ve not tutarak eğitimlerini tamamlayacaklar. Bu zaman dilimi içerisinde EBA üzerinden tüm videoları izleyenler, kursu tamamlamış kabul edilecek ve e-sınava giriş hakkı kazanacaktır. Sistem tarafından ders videolarının izlenip izlenmediği raporlandığı için tek bir video dahi yarım kalmış olsa e-sınav giriş hakkı verilememektedir. E-Sınava girmeye hak kazananlara yine SMS ile bildirim yapılacaktır. E-sınav ücretini bankaya yatıran adaylar dekontla birlikte İnegöl Mesleki Eğitim Merkezine başvuracak, e-sınav randevusu alınacak ve  sınav giriş belgesi adaya verilecektir. Adayın e-sınavdan başarı durumuna göre Usta Öğreticilik belgesi düzenlenecektir."

Editör: TE Bilişim