Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, ekonomi ve sosyal hayatta yaşanan zorlukları ele alarak Aralık ayından bu yana asgari ücretlilerin kaybettiklerini açıkladı.

Türkiye'de enflasyon 20 yılın zirvesine çıktı. Vatandaşlar ekonomik ve sosyal olarak zor günler geçirirken özellikle asgari ücretlilerin alım gücü erimeye devam ediyor. Geçtiğimiz Aralık ayında açıklanan asgari ücretin, aradan geçen 4 aylık süreçte alım gücüyle ilgili Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı'ndan araştırma geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan Hasan Eroğlu, uygulanan yanlış politikalar nedeniyle asgari ücretlinin yaşanan bu süreçte kaybettiklerini açıkladı.

Eroğlu’nun açıklaması şu şekilde;

ASGARİ ÜCRETLİ 135 KİLO EKMEK KAYBETTİ

“Büyük bir müjdeyle aralık ayında 4 bin 253 TL olarak açıklanan asgari ücrette 4 ay içinde yaşanan dramatik erime temel gıda ve zorunlu harcama kalemlerinde açık bir şekilde ortaya çıktı.  İlk açıklandığı Aralık ayında 4 bin 253 lirayla 468 kilo ekmek alınabiliyordu. Ancak Mart sonuna gelindiğinde asgari ücretle alınabilecek ekmek miktarı 333 kiloya düştü. Aradan geçen sadece 4 ayda asgari ücretli 135 kilogram ekmek kaybetti. Aralık ayında açıklanan 4 bin 253 liralık asgari ücret o tarihte 576 kilo bulgur, 545 kilo makarna, 197 kilo tavuk eti satın alabilecek güce sahipti. Mart sonuna gelindiğinde ise asgari ücret o günkü alım gücünden 174 kilo bulgur, 168 kilo makarna, 67 kilo tavuk eti kaybetti.”

3 AYLIK ERİME 790 TL

“Yılbaşında yüzde 50.5 zamla 4 bin 253 liraya çıkarılan asgari ücretin bugünkü alım gücü 3 bin 463 liraya geriledi. Asgari ücretteki 3 aylık erime 790 TL oldu. ENAG'ın hesapladığı enflasyona göre ise asgari ücret 3 bin 120 liralık alım gücüne düştü. Asgari ücretteki reel erime 1133 lirayı buldu. Sene başında 6 bin 660 TL olan öğretmenin alım gücü mart sonunda bin 237 TL kayıpla 5 bin 423 TL'ye, polis maaşı da 8 bin 715 TL'den bin 619 TL kayıpla 7 bin 96 TL'ye düştü. 3 ayda en düşük memur aylığında bin 109 TL, en düşük memur emeklisi aylığında 764 TL erime oldu.”

TÜRKİYE’NİN SAADET PARTİSİ İKTİDARINA VE POLİTİKALARINA İHTİYACI VAR

“Gelinen süreçte çok net anlaşılmıştır ki; Türkiye'nin yeni bir ekonomik modelden çok insanların geleceği ile kumar oynamayan yeni bir iktidara ihtiyacı var. Vatandaşına tepeden bakmayan, seçim kazanma hırsı uğruna ülkeyi iflasa sürüklemeyecek bir iktidara, insanını bilerek, isteyerek ve bir inat uğruna fakirleştirmeyecek bir iktidara ihtiyacı var! Türkiye'nin bize, Saadet Partisi iktidarına, politikalarımıza ve kadrolarımıza ihtiyacı var! Herkes anlayacak ki; Milli Görüş politikaları ve Saadet Partisi, bu milletin sorunlarını bir bütün olarak ele alacak ve çözecek. Bizler bu anlayışa sahibiz.”

Editör: TE Bilişim