Vergi yapılandırması ödemesinde son gün olan 1 Mart’ta yoğunluk yaşanmaması nedeniyle vergi daireleri bu hafta sonu açık olacak. Ödeme yapacak vatandaşlar, borç bilgilerini içeren belgeleri yanında bulundurmak ve güzergahla sınırlı olmak kaydıyla bu hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.

İçişleri Bakanlığı vergi borcu ödemesi/ yapılandırmasında son tarih olan 1 Mart Pazartesi gününde, vergi dairelerine yoğunluk yaşanmaması için 81 İl Valiliğine "Vergi ve Borç Yapılandırma" konulu genelge gönderildi. Genelgede, vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeler içeren 7256 sayılı Kanun kapsamında borçlarını yapılandıran vatandaşların peşin veya taksitler halinde ödeyebilecekleri son tarih 1 Mart 2021 Pazartesi günü olduğu belirtildi.

Belediye’den yapılan açıklamada;

“Yapılandırmanın 1. taksit son ödeme gününün 01.03.2021 Pazartesi olması ve pandemi sebebiyle olası yoğunluğu engellemek adına Belediyemiz Ek hizmet binası, Alanyurt ve Yenice tahsilat noktalarımız hafta sonu 10:00 - 16:00 saatlerinde hizmet verecektir. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle, ödeme yapmak isteyen vatandaşlarımızın yapılandırma evraklarını yanlarında bulundurmaları yeterli olacaktır.”

Editör: TE Bilişim