İnegöl Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Melih Uçaravcı, son günlerde gündemde olan kripto paralarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Başkan Melih Uçaravcı yaptığı açıklama da şu ifadelere yer verdi;

“Değerli halkımıza son günler de çok gündem olan bir konuyla ilgili telkinlerde bulunmak istiyorum.  Özellikle son 6 ay içinde yatırımların bir bölümü coinlere kaymıştı. Biz yakın çevremize devlet kontrolünde olmayan BDDK ya bağlı olmayan yatırım araçlarının onları sıkıntıya sokabileceklerini belirtmiştik. Son günlerde yaşanan olaylar çok vahim bir şekilde ilerliyor. Yatırım illa ki Gayrimenkule yapın demiyoruz. Fakat yaptığınız yatırımlarda risk düzeyiniz düşük olsun istiyoruz. Bu gün bir emlak aldığınızda Tapu Dairesinde tapu teslim alıyorsunuz. Bu demek oluyor ki devlet size bunun garantörü oluyor. Tapu dairesi Türkiye’nin en güvenilir kurumlarından biri. Yapılan anketlerle de görebilirsiniz. Yatırımdan çıkmak istediğinizde santimi santimine aldığınız mülkü tam olarak buluyorsunuz. Ne eksiliyor, ne fazlalaşıyor. 100 sene önce dedenizden kalan mülkler bile böyle. Kripto paralarda ki gibi bir gün var, bir gün yok durumuyla karşı karşıya kalınmıyor. Aradaki kurum direk en güvenilir devlet kurumlarından biri olan Tapu Muhafaza Müdürlükleri. Ayrıca İnegöl özelinde bakıldığında her yıl yapılan yatırım da asgari yüzde 25 karlılık oluyor. Unutulmasın ki kısa sürede yani bir günde yüzde 30 kar yaptıran şeyler, aynı günde sizi yüzde 100 de zarara uğratabilir. Sonra da senelerdir yaptığınız yatırımınızı bir günde kaybettim diye daha üzücü sonuçlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Ondan dolayı bütün halkımızı gayrimenkul yatırımı yapmaya davet ediyoruz. İlerleyen dönemlerde bu coinlerden dolayı çok kişinin canının yanacağına inanıyorum.”

KRİPTO PARALAR PİYASALARI NASIL ETKİLEDİ?

“Son dönemlerde yatırımcıların bir bölümü coinlerin çok hızlı para kazandırdığını ondan dolayı altın döviz ve emlak yatırımlarından uzaklaşmaya çalıştığını ciddi anlamda görüyorduk. Geçen hafta yaşanan olayların ardından yatırımcılarımız tekrardan “En güvenilir liman” olan emlak ticaretlerine hızlı bir şekilde dönüş yapma çabasındalar. Bu meslektaşlarımız tarafından da bize iletilen. Pandemi süresinin sonunda ise bu kripto paralar çok daha hızlı şekilde değer kaybedecek diye düşünüyoruz. Karşılığında elle tutulur bir varlık olmayan bu coinler devletlerin zorlu pandemi süresinin sonunda alacağı kararlarla hem yatırımcısına hem de piyasaya çok sıkıntı yaşatacak diye düşünüyorum. Onun için herkesi gayrimenkul yatırımına davet ediyorum.”

Editör: TE Bilişim