Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’ta yaptığı konuşmada, “İnşallah enflasyonu en kısa sürede kontrol altına alarak raflardaki, tezgahlardaki, etiketlerdeki fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz” ifadelerini kullanmıştı. Bugün denetimler eş zamanlı başladı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un talimatı ile Bakanlık Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı, üreticiden tüketiciye tedarik kanallarının takip edilmesi, kayıt dışı işlemlerin tespiti, tarımsal ürün piyasalarında gerçekleşen aşırı fiyat artış iddialarını soruşturmak üzere denetimlere başlandı.

Ticaret Bakanlığı, tarımsal ürün piyasalarında gerçekleşen aşırı fiyat artış iddialarını soruşturmak üzere denetimlere başladı.

Açıklamada şöyle denildi: “Söz konusu denetimler kapsamında, Ticaret Bakanlığı Müfettişlerince 13.09.2021 tarihinde, aşağıdaki listede belirtilen, 10 büyükşehirde bulunan toptancı hallerinde eş zamanlı olarak denetimler gerçekleştirilecek olup, ilgili denetimler sadece bu tarih ile sınırlı olmayıp, kamu yararı gözetilerek titizlikle ve sürekli olarak devam edecektir.

DENETLEME YAPILACAK TOPTANCI HALLERİ

1-İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali Bayrampaşa Şubesi

2-İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali Ataşehir Şubesi

3-Bursa Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali

4-Ankara Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali

5-Aydın Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali

6-İzmir Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali

7-Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali

8-Adana Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali

9-Mersin Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali

10-Samsun Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali

Ticaret Bakanlığı, bu yıl ağustos itibarıyla deterjan, hava aromatize edici ürün, tekstil, ayakkabı, havuz suyu kimyasalları, mobilya ve oyuncak sektöründe faaliyet gösteren 1877 firmanın 2 bin 152 parti ürününü denetlerken, güvensizliği tespit edilenler için 1 milyon 73 bin 156 lira idari para cezası kesti.

Editör: TE Bilişim