Hayırsever İş Adamı Mehmet Yıldız tarafından yaptırılan Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü'nde eğitim ve öğretim çalışmalarını sürdüren Hacı Sevim Yıldız-1 Mesleki ve Teknik  Anadolu Lisesinin, Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi(SEUP) ile Avrupa Birliği FRIT fonu kapsamında,  Alman Kalkınma Bankası KfW tarafından modernize edilen atölye ve laboratuvarlarının açılışı düzenlenen kokteyl ile yapıldı.

Önceki gün yapılan açılış törenine MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Şennur Çetin,  Eğitim Politikaları Daire Başkanı Dr. Recep Altın, Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlığı Şube Müdürleri Osman Yalçın ve Murat Midas, Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Altıntaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Kayışlı, Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Külliyesi  Koruma Derneği Başkanı Özcan Ayhan, İTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkan Vekili Halil Şekerci, okul müdürleri, oda başkanları ve iş dünyası sektör temsilcileri katıldı.      

Düzenlenen kokteylin ardından tören açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Müslim Serbest, projenin; okulların mesleki ve teknik alt yapılarının geliştirilmesi amacıyla ekipman alımı ve atölye kurulumları, geçici koruma altındaki Suriyeliler ve ihtiyaç sahibi Türk öğrencilere yönelik öğrenci destek paketleri ve tüm bunlara ilişkin farkındalık ve görünürlük oluşturmaya yönelik olarak yürütülen iletişim faaliyetleri olmak üzere 3 ana bileşenden oluştuğunu; Türkiye'de 55, Bursa'da 7, İnegöl'de tek okul olan ve 20 öğrencinin yararlandığı bu proje ile Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı ve Bilişim Teknolojileri Alanı atölyelerinde alt yapı iyileştirme ve tadilat işlemlerinin yapıldığını, ayrıca proje kapsamında gönderilen eğitime yönelik deney setleri, bilgisayarlar, lazer ve 3d yazıcılar, el aletleri, öğretmen, öğrenci masa ve sandalyeleri, öğretmen takım çantaları, dolapları, ölçü aletlerinin de atölyelerdeki planlamalar doğrultusunda yerleşimlerinin yapıldığını söyledi.   

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru sözlerine Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü'nü yaptırıp İnegöl ve Türk milli eğitimine kazandıran hayırsever iş adamı Mehmet Yıldız'a teşekkür ederek başladı. Doğru, Avrupa Birliği ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile modernize edilen Hacı Sevim Yıldız-1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atölye ve laboratuvarlarının açılış töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ali Doğru,  öğrencilerin modernize edilen bu atölye ve laboratuvarlarda kendilerini daha da iyi geliştireceklerini söyledi.   

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın; sanayi şehri olan İnegöl'de mesleki eğitimin büyük önem arz ettiğini, burada yetişecek öğrencilerin sektörlerdeki kaliteye arttıracağını, İnegöl Belediyesi olarak mesleki eğitime destek vermeye devam edeceklerini belirterek, projede emeği geçen idareci ve öğretmenlere teşekkür etti.   

Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Şennur Çetin ise, Avrupa Birliğinin desteği ile Türkiye'de İstanbul, Adana, Mersin, Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay, Kilis ve Bursa olmak üzere 8 il ve 55 okulda uygulanan bu proje ile geçici koruma altındaki Suriyelilerin ve Türk ev sahibi toplulukların sosyal ve ekonomik durumu, istihdam edilebilirliği ve yeterlilikleri iyileştirilerek onların mesleki eğitime teşvik edilmesinin sağlandığını söyledi. Çetin, daha sonra iş dünyası sektör temsilcilerine hitaben böylesine modern atölye ve laboratuvarlarda yetişen öğrencilerin istihdam edilmesinde katkı sunacaklarına inandığını belirtti.    

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ile birlikte açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından atölye ve laboratuvarlar gezildi. Bakanlık heyetinin yaptıkları incelemelerde atölye ve laboratuvarların yerleşimlerinden memnun oldukları gözlendi. Açılış programının sona ermesinden sonra heyet halinde kampüs içindeki diğer atölye birimler de gezilerek yerinde incelemelerde bulunuldu.

Editör: TE Bilişim