Kafkasspor ve Yenişehir Belediye Spor arasında uzun yıllardır süre gelen sportif rekabet var. Bu rekabet son dönemde yerini çirkinleşmeye bıraktı. Burada üstelik baş aktör Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın ve Yenişehir taraftarı.

Maçtan 3 gün önce gece geç saatlerde Kafkasspor tesislerine hırsız gibi gizlice giren Yenişehir taraftarları Kafkasspor pankartlarını çaldılar ve bu durumu sosyal medyada ağır küfürlerle paylaştılar. Bu olay tüm Kafkas camiasının ve İnegöl halkının tepkisini çekti. Yaşananların fitilini bu olay ateşlemişti.

Maçtan önceki gece ise Kafkasspor taraftarları pankart olayına karşılık olarak İlçe stadı duvarlarına Kafkasspor sloganları yazdı. Bu gelişmeden sonra olaya Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın’da dahil oldu. Tüm Belediye çalışanları maça gelmeye mecbur kılındı. Maç günü Tüm Yenişehir’de ve köylerinde anonslar yapılarak herkes maça, adeta faciaya davet edildi.

Maç saati geldiğinde stada giriş yaparken anlamıştık gerginliğin ne denli büyük olduğunu, 2 otobüs Çevik Kuvvet gelmişti. Her yer zabıtayla doluydu, zabıtalar girişte kimlik kontrolü yaparak, İnegöllü taraftarları içeri alınmıyordu, içeri girdiğimizde her yer hınca hınç doluydu daha maç başlamadan toplu halde küfürler ediliyordu.

Maç başlayana kadar böyle devam etti, Kafkaslı futbolcular ve teknik heyet sahaya çıktığında Yenişehir taraftarı adeta çıldırmışçasına saha yabancı maddeler atmaya başladı.

Maçı Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın’ın tam arkasında izliyor ve hayret ediyordum. Davut Aydın kitle halinde Kafkas teknik heyetine edilen küfürlere tebessüm ediyor, hiç bir şekilde müdahale etmiyordu.

İlk yarının ortalarında yaşananlarda maç 15 dakika boyunca oynanmadı.  O 15 dakikada neler oldu neler.

Yüzlerce taraftar bir anda Kafkasspor yedek kulübesine yabancı madde, Taş, Şişe, Çakmak her şey atıyorlardı, attıkları taşlar birinin kafasına isabet etse onu öldürebilirdi durum bu kadar vahimdi. Birde olaylara Davut Aydın dahil oldu ve sahaya girerek Kafkasspor teknik heyetiyle konuşmaya başladı bir anda arbede yaşandı, o karmaşada neler oldu tam göremedim ama Kafkasspor yöneticisinin aktardığına göre Zabıtalar tekme tokat saldırmıştı tüm bunlara şahit olan hakem triosu, gözlemci tüm yaşananları gördü. Sonrasında ise  Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın mikrofonu eline alarak sağduyu mesajı vermeye çalışıyor, lütfen yabancı madde atmayın diyordu, küfür edebilirsiniz dercesine küfretmeyin diyemiyordu.

Maç başından sonuna kadar gergin her saniyesinde gerilim vardı.

Ve maç bitti. Kafkasspor 2-1 galipken hakem bitiş düdüğünü çaldı. Statta sessizlik hakimdi taraftarın bir kısmı dışarıya çıkmış, taşlarla, şişelerle geri dönmüştü resmen savaşa hazırlanmışlardı her an bir facia yaşanabilirdi. Maç bitmesine rağmen tribün bir türlü boşalmıyordu. Taraftar gitmiyordu.

Olan bitene rağmen Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın göz yumuyordu. Kafkasspor futbolcuları yaklaşık yarım saatten fazla sahada mahsur kaldı.

Davut Aydın hiç bir şey yapmayarak kendi taraftarına cesaret verdi. Oysa ki tüm bu yaşananları önleyebilirdi. O şehrin Belediye başarılı başkanıydı ama yapmadı, taraftarına ayak uydurdu çirkinleşmeyi seçti kendi halkının göz yaşartıcı gaz yemesine vesile oldu,  Kafkassporlu 1 futbolcunun yaralanmasına Yenişehirli 2 taraftarın hastanelik olmasına vesile oldu. Ve iki camia arasına bitmeyecek bir husumete ön ayak oldu.

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, bir şeye daha vesile olabilir. Önce Kafkasspor hocası Yoğurtçu’dan, futbolculardan, İnegöl Halkından ve Kafkas Camiasından Özür dileyerek ilişkilerin düzelmesine bir nebze olsun vesile olabilir.

Takdir sizin…