Süper Amatör Küme :

 Bu hafta süper amatör kümede 19. Hafta maçları oynandı. Bu hafta tam anlamıyla kötü sonuçlar aldık. Sadece Gençlergücü, o da hükmen olarak puan alabildi. Kurtuluşspor aldığı mağlubiyet ile beşinci sıraya geriledi. Kafkas Gençlik yenilgi ile üçüncü ve dördüncü sıradaki takImlara umut verdi. K.Güvenspor haftalar sonra Gemlikspor tarafından geçildi.

A Grubu : Ligin 19. haftasında Gençlergücü 3 – 0 hükmen kazandı. Akhisar Demirspor en yakın takipçisi Keles Gençlik deplasmanına gitti, lakin zeminin karla kaplı olması sebebiyle müsabaka oynanamadı. Grubun son derbi maçı bu hafta oynanacak . Gençlergücü-Akhisar Demirspor derbi maçı bizleri bekliyor. İlk maçı Gençlergücü 3 – 1 kazanmıştı.

B Grubu : Kurtuluşspor bu hafta evinde lider M.Kemalpaşaspor ile oynadı. Lider, ev sahibi Kurtuluşspor‘u 3 – 0 ile sahadan sildi. İlk maçı da Mustafakemalpaşaspor 2 – 0 kazanmıştı. Rakip Mustafkemalpaşaspor oynadığı futbol, binlerce taraftarıyla zaten bu lige fazla gibi. Play - off hedefi epey azalanan Doğugücü Gençlik deplasmanda Gürsu Belediyespor‘a karşı puan mücadelesi verdi. Fakat sahadan 1 – 0 yenik ayrıldı. Ligin 20. haftasında Kurtuluşspor lig üçüncüsü Orhanelispor‘u konuk edecek. Sarı – Kırmızılılar mutlaka kazanmalı. Doğugücü Gençlik lider Mustafakemalpaşaspor deplasmanına gidecek.

C Grubu : Kafkas Kartalı evinde orta sıralardaki Emekspor ile oynadı. Misafir takım temsilcimizi 2 – 1 yendi. Temsilcimiz 6 hafta sonra mağlup olduğu gibi 3 haftadır galip gelemiyor. K.Güvenspor sahasında Şükraniyespor‘a karşı 5 – 0 kaybetti. Kafkas Kartalı bu hafta hükmen kazanıp rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek. 8 haftadır puana hasret K. Güvenspor deplasmanda Emekspor ile karşılacak.

2. Küme :

5. Grup :

Bu hafta Mobilyaspor evinde Değirmentepespor‘u 8 – 0‘lık bir skorla yenip liderliğe yükseldi. Haftaya lider olarak giren Orhaniyepsor deplasmanda Sinandede Ufukspor ile karşılaştı. Favori olan temsilcimiz maçı 3 – 2 kaybetti. Son maçında iddialı rakibinden puan alıp moral bulan Cerrahspor, İnegöl’de Hacıvat Gençlerbirliği‘ne 5 -2 kaybetti. Diğer temsilcimiz Osmaniyespor evinde grubun iyi takımlarından Değirmenönüspor‘u 2 – 1 yenerek ilk puanlarını almış oldu.

Pazar günü bu grupta iki tane derbi maçı var. Mobilyaspor-Orhaniyespor derbi maçı var. İki ekibin de hedefi terfi etmek. Diğer karşılaşmada Cerrahspor ile Osmaniyespor karşı karşıya gelecek.

Ceza Tahtası :

Cumartesi günkü Kurtuluşspor-Mustafakemalpaşaspor maçı saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşu sırasında izleyecilerin büyük çoğunluğu kendini zor tuttu, zira rakip takımın bir oyuncusu (sadece biri, diğer oyuncular olması gerektiği gibi saygı duruşunda bulundular) hareketleriyle, eli – kolu durmaması, yanındaki arkadaşına bakmasıyla yanlış bir tutum içindeydi. Adını ve formasını burada açıklamacağım genç, bu maç neden saygı duruşu ile başladı biliyorsun değil mi? 36 vatan evladı, genç yaşta şehit oldu. Belki senin, benim elinden bir şey gelmiyor ama sen 60 saniye adam gibi saygı duruşunda durmayı da beceremedin. Olmadı genç, olmadı. Hem de hiç olmadı. Senin annen - baban mutlaka sana bunu öğretmiştir. Senin öğretmenlerin mutlaka sana bunu göstermiştir. Umarım yaptığın hatayı anlar ve bir daha yapmazsın. Sana bir abi, bir antrenör, bir öğretmen tavsiyemdir, lütfen bir daha bunu yapma. Senin antrenörün ve kulübedeki yöneticin saygı duruşunu bozamadığından seni uyaramamıştır, yoksa buna asla izin vermezlerdi. Devre arası İstiklal Marşı‘mızı coşkuyla okuma ve maç sonrası asker selamı ile Mehmetçik’e destek çok güzel, ancak yine de bu hatanı gözardı edemeyiz.

Adını ulu önder Mustafa Kemal‘den alan Mustafakemalpaşalılar da bu davranışını kesinlikle kabul etmez.

Sen de, Bursa futbolunun güzide kulüplerinden olan Mustafakemalpaşaspor‘un bir oyuncusu gibi davranmalısın.