Salgın virüs sebebiyle amatör maçlar önce seyircisiz oynandı, ardından da ertelendi. Maçlar ne zaman başlar bu şimdilik belirsiz. En son amatör kümede sadece A takımlar oynadı. Alt yapıdaki tüm maçlar ertelenmişti. Tribünler kapalı da olsa maçları izlemek isteyenler tel örgülerinin ardından maçları takip etmişti.

Maçlar olmayınca ben de süper amatör küme gruplarının ilk yarılarını değerlendirme olanağı buldum.

İlk Yarıda A Grubu : Bu grupta bugüne kadar 4 farklı takım liderlik koltuğuna oturabildi. Fethiye İdman Yurdu 5 hafta, Kestel Belediyespr 4 hafta haftanın lideri olma başarısını gösterdiler. Fethiye İdman Yurdu ikinci yarıda düşüş gösterip play–off konusunda havlu atarken son lider Kestel Belediyespor‘un az da olsa play–off‘a kalamama durumu var. Bu gruptaki temsilcilerimiz genelde rahattı. Hem gruptaki iki takımın ligden çekilmesi, hem de genç ve İnegöllü sporcularla play – off hedefi taşımadıklarından dolayı üst basamakları pek zorlayamadılar. Son iki maça kadar Akhisar Demirspor kümede kalma savaşı verdi ve bu mücadeleyi kazandı.

İlk Yarıda B Grubu : B grubunda ilk hafta Odunlukspor liderlik keyfini çıkarttıktan sonra Mustafakemalpaşaspor 10 hafta üst üstte lider oldu. Lider günler öncesi play – off‘a kalmıştı. Doğugücü Gençlik 3. Hafta play – off hattında girdi. Bu başarı İnegöl takımları için bir ilkti. Doğugücü Gençlik 3 kez play – off hattında kendine yer buldusa da daha sonra düşüşe geçip play – off için haftalar öncesi hedeften koptu. Kurtuluşspor ise 4 hafta çıkışa geçti. Genelde ilk 5 sırada yer alıp üst sıralardan hiç kopmadı ve son maça kadar hedefe odaklanmış oldu.

İlk Yarıda C Grubu : Bu grupta liderlik Elmasbahçelerspor ve Duaçınarıspor arasında gidip geldi. Duaçınarıspor 7 hafta, Elmasbahçelerspor 4 hafta lider oldular. Duaçınarıspor ilk yarıda bu kadar başarılı olmasına rağmen bugün yani 21. haftada play – off hedefi kalmadı.

Bu gruptaki Kafkas Kartalı sezona deplasmanda bir puanla başlasa da, ancak 6. hafta üst sıralara yaklaşabildi. Daha sonra iyi bir grafikle hep play – off heyecanını yaşadı. K.Güvenspor ise 5 hafta tırmanışa geçip ilk yarı 3 kez play – off hattında yer aldı. Ancak son maçını kaybederse küme düşecek.

Son Söz : Son iki haftadır insanlık olarak zor günler yaşadık. Bu süreç ne kadar devam eder bilemeyiz. Çok yakında Kurtuluşspor, Sanayi ve Yenice Sahalarında buluşabilmek için ‘Evinde Kal İnegöl’ diyorum. Hoş ve sağlıklı kalmanız dileğiyle...