3 yaşındayken içtiği temizlik maddesi nedeniyle iç organları büyük hasar gören ve 9 yıl içerisinde yurt içi ve dışında 300 operasyon geçiren 11 yaşındaki Kayra Karakaş, Amerika’ya yeniden ameliyat olmaya gidecek.

İçtiği lavabo açıcı nedeniyle iç organları büyük hasar gören, 9 yıl içerisinde Türkiye ve Amerika'da toplamda 300 ameliyat geçiren Kayra, tedavi için yeniden ABD'ye gidecek. Yılda 100 bin lirayı bulan ilaç maliyeti ailenin belini büküyor. 27 Temmuz’da ailesiyle Amerika’ya uçacak olan Kayra Boston hastanesinde 6 Ağustos’ta büyük bir ameliyata girecek. 9 yıldan bu yana karnından beslenen Kayra, vatandaşlardan destek bekliyor. Kayra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, destek isterken, “Sokakta oynayan çocuklar gibi bende oyun oynamak istiyorum” dedi.

300 AMELİYAT GEÇİRDİ

Kayra’nın anneannesi Meral Güneş, gözyaşları içerisinde destek istedi. Kayra’nın 2011 yılında 3 yaşındayken içtiği temizlik maddesi nedeniyle yemek borusu, midesi, kalın bağırsağı kullanılamaz hale geldiğini aktaran Meral Güneş, “9 yıl boyunca 300’ün üzerinde ameliyat geçirdi. Karnından besleniyor. İlaçları ve malzemeleri yurtdışından geliyor. Yıllık 100 bin lira maliyeti var. Sağlığına kavuşması için çok hastane gezdik. 4 daire paramızı harcadık. Kayra şuan makineyle yaşıyor. Dışarıda sırtında çantasıyla geziyor. Her çocuk gibi sokakta oynamayı istiyor fakat yapamıyor. Eğitimini evde alıyor. Tedavi sürecinde kayra psikolojik sorunlar yaşadı. Birkaç yere gittim destek bulamadım. İnşallah sizlerin destekleriyle Kayra tedavi olacak. Gece kondu da yaşıyoruz. Paramız yok. ilaç maliyetleri de arttı. Bu malzemelerin bir tanesi olmasa Kayra şuan yaşayamaz. Kayra tükürüğünü bile yutamıyor. Karnından besliyoruz.” Dedi.

CUMHURBAŞKANINA SESLENDİ

Güneş, “Cumhurbaşkanımız 2 yıl önce ilgilenilmesiyle alakalı talimat vermişti. Kayra nın sağlığı ile alakalı devletimizin üstlenmesini istiyorum. Yarın öbür gün biz ölürsek, kim bakacak ona. Cumhurbaşkanımızdan Kayra’yı sahiplenmesini istiyorum. Kayra özel bir çocuk.  Kayra 27 Temmuz da Amerika’ya gidip ameliyat olacak. İnşallah sağlığına kavuşarak geri döner” ifadelerini kullandı.

YARDIM HESAPLARI

Kayra için yardım hesapları; “Meral Güneş hesabı: Hesap No: 2221-0777445, İş Bankası İBAN: TR460006400000122210777445”.

Editör: TE Bilişim