İsmet Büyükataman’ın İnegöl’ün 2023 yılında il olacağı açıklamasına, Alper Taban ve Mustafa Durmuş’tan ilk yorum geldi. 

MHP Bursa Milletvekili ve Parti Genel Sekreteri İsmet Büyükataman 2023 yılında İnegöl’ün 100 il 1000 ilçe projesi kapsamında il olacağını söyledi.
İsmet Büyükataman’ın İnegöl’ün 2023 yılında il olacağı söylemleri üzerine sorulan soruya İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, bu konudaki önerimizi partimizin yerel yönetimler başkanlığına ve Çevre Şehircilik Bakanlığına daha önce sunmuştuk. MHP Bursa Milletvekili ve Parti Genel Sekreteri İsmet Büyükataman 2023 yılında İnegöl’ün 100 il 1000 ilçe projesi kapsamında il olacağını söyledi.
İsmet Büyükataman’ın İnegöl’ün 2023 yılında il olacağı söylemleri üzerine sorduğumuz soruya cevap veren İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban Biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımızın 2002 yılından bu yana yeni bir il oluşturulması gündeminde yok. Bunun yerine büyükşehir belediyelerinin arttırılarak yerele hizmet götürülmesi planlanmıştı. Buradan hareketle bizimde önerimiz olmuştu. Eğer yeni bir il oluşturulmayacak ise İnegöl gibi ilçelerin kaynaklarının kendisine bırakılarak önceliklerini kendisinin belirlemesi sağlanmalıdır.

MHP’NİN DESTEĞİ İLE GERÇEKLEŞMESİ BİZLERİ MUTLU EDER

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 100 il 1000 ilçe önerisi mutlaka Devlet büyüklerimiz tarafından değerlendirilecektir. Olumlu neticelenmesi şehrimizin geleceğine önemli katkı sağlayacaktır.

GÖNÜLDEN GEÇEN İNEGÖL’ÜN İL OLMASI
Gönlümüzden geçen İnegöl’ün il olması ya da kendi kararlarını kendi veren imtiyazlı ilçe olması. Baktığınız zaman İnegöl bunu hak eden bir şehir. 
BİZE GENEL MERKEZDEN GELEN BİR MALUMAT YOK
Büyükataman’ın İnegöl’ün 2023 yılında il olacağı söylemleri üzerine sorduğumuz soruya cevap veren AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş “Bizim aynı düşüncemiz devam ediyor. Özellikle benim şahsımın. Popülist politika ile herhangi bir ilçe il yapılmadı.  Gerektiğinde il yapılacaksa İnegöl bunun başında geliyor. Genel Merkezimizden şuana kadar bize gelen bir malumat yok. Böyle bir malumat olduğunda biz bunu açık yürekle kamuoyu ile paylaşacağız.  Bunun ile alakalı 3 ay önce hangi konudaysak şuanda da aynı konudayız.  Ama bir yol haritası var mıdır, vardır. Onlarda zaten kamuoyunun malumu. Biz Cumhur ittifakı olarak genel başkanlar düzeyinde Sayın Devlet Bahçeli Başkanımız ile Sayın Cumhurbaşkanımız sürekli istişare halindeler.  Şuan bize genel merkezden gelen bir malumat yok.”

Editör: TE Bilişim