23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarında geleneksel hale gelen, çocukların temsili olarak yönetici koltuğuna oturmaları töreninde Belediye Başkanı Alper Taban, makamını bir süreliğine İnegöl İlkokulu öğrencisi 4.Sınıf öğrencisi Buğlem Çoban’a teslim etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında temsili makam devri töreni için İnegöl İlkokulu müdür ve öğretmenleri ile 4. sınıf öğrencisi Buğlem Çoban İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ı makamında ziyaret etti.

MİNİK BAŞKANDAN KUTLAMA

Sıcak ve samimi havada geçen temsili makam devir teslim töreninde, Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Buğlem Çoban, Başkan Alper Taban’dan makamı devralıp günün anlam ve önemini içeren bir konuşma yaptı. Minik Başkan Çoban, ‘’23 Nisan 1920 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmış. Bu önemli günü Mustafa Kemal Atatürk çocuklara armağan etmiştir. 101’inci yılını bu yıl da coşku ile kutlamaktayız. İnşallah aynı coşku ile kutlamaya devam edeceğiz.’’ dedi.

İDDİALI PROJELER

Minik Başkan Buğlem Çoban projelerinden de bahsetti. Başkan Çoban, ‘’İnegöl’ün doğası çok güzel. Gençler için gençlik kampları kurabiliriz. Gençler sanatsal faaliyetlere yöneltilebilir. Bunlarla ilgili kurslar çoğaltılabilir. Hızla artan nüfus ile birlikte traik sorunu yaşanmaktadır. Bunun için gerekli tedbirleri alarak alanların genişletmesi için gerekli çalışmaları yapacağız. Çevre temizliği öncelikli görevlerimizdendir. Bununla ilgili en temiz mahalle, en güzel balkon gibi projelerle halkımızın çevreye olan duyarlılığını arttırmayı hedefliyoruz.’’ dedi.

VATANINA, MİLLETİNE, BAYRAĞINA BAĞLI BİR NESİL GELİYOR

Buğlem Çoban’ın heyecanına ortak olan Belediye Başkanı Alper Taban da yapmış olduğu konuşmada, ‘’Yarın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 101’inci yıl dönümü. Bugünde temsili makam devri yapacağız. Aramızda İnegöl İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Buğlem Çoban ve kıymetli öğretmenimiz, okul müdürümüz burada. İçinde bulunduğumuz durum, salgın ve pandemi sürecinden dolayı da buruk kutlamaktayız. İnşallah bir an önce elverişli şartlar içerisine geçip coşkuyla kutlayacağımız günlerimizin gelmesini canı gönülden arzu ediyoruz. Çocuklarımız bizim geleceğimizin teminatı. Onları vatanına, milletine, ülkesine ve bayrağına bağlı olarak yetişmesini istiyoruz. Öyle de bir nesil geliyor çok şükür. Çocuklarımızın bilgili, donanımlı ve özgüvenli bir şekilde hayata bir an önce atılmalarını arzu ediyoruz.  Bununla ilgili de kıymetli velilerimizin de, öğretmelerimizin de katkı ve destekleriyle onları geleceğe en güzel şekilde hazırlıyoruz.’’ dedi.

KÜLTÜR SANAT OTOBÜSÜ SOKAKLARDA OLACAK

Kültür Sanat Otobüsü ile çocuklara 23 Nisan coşkusunu yaşatacaklarını belirten Başkan Alper Taban, ‘’Geçmiş yıl olduğu gibi bu yıl da Kültür Sanat Otobüsümüzü üzerindeki karakterlerle gezdirip dolaştırarak ulaşabildiğimiz ölçekte cadde ve sokaklardan geçmeye çalışarak onların bizlere balkonlarından eşlik etmelerini, el sallamalarını ve gönülden gönüle geçen bu yolda bayramı geçirmek istiyoruz. Tekrar bu vesileyle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutuluyorum.’’ dedi.

Editör: TE Bilişim