Temizlikte tarihi bir değişim ve dönüşüm içerisinde olan İnegöl Belediyesi, Mesudiye ve Fatih Mahallesinin ardından Cumhuriyet Mahallesinde de bireysel çöp konteynırı ve geri dönüşüm kutuları dağıtımına başladı. Bu bölgede toplamda 1634 haneye geri dönüşüm kutusu ve 556 tane de çöp konteynırı dağıtılacak.
İnegöl’de temizlikte koyulan büyük hedefler ve bu hedefler doğrultusunda atılan adımlarla başlayan değişim ve dönüşüm sürüyor. İnegöl Belediyesi, temiz şehir İnegöl unvanı için merkezdeki tüm binalara bireysel çöp konteynırı uygulamasını 2020 yılında başlatmıştı. Mesudiye ve Fatih Mahallelerinde dağıtılan konteynırların ardından, 2021 yılıyla birlikte konteynır ve geri dönüşüm kutusu dağıtımları Alanyurt bölgesi Cumhuriyet Mahallesinde devam ediyor.
DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM SÜRÜYOR
Evsel atıkların toplanmasını kendi üzerine aldıktan sonra geri dönüşüm konusunda da aynı adımı atarak personel ve araç takviyesiyle elini güçlendiren İnegöl Belediyesi, şehri temiz şehir unvanına ulaştıracak önemli adımlardan biri olan bireysel çöp konteynırı uygulaması ve geri dönüşüm kutusu dağıtımlarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Alper Taban ile AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş ve beraberindeki heyet, konteynır dağıtımlarına katılarak vatandaşlara konuya ilişkin bilgi verip destek istedi.
HEDEF, TEMİZ ŞEHİR İNEGÖL
Burada bir açıklama da yapan Başkan Alper Taban, “Bugün haftanın ilk günü. Alanyurt bölgemizde Cumhuriyet Mahallemizdeyiz. Çöp konteynırı ve geri dönüşüm kutularımızı dağıtmaya devam ediyoruz. Biliyorsunuz bizim temiz şehir İnegöl hedefimiz ve bunu da marka değeri olarak kullanabilmek adına bir planlama yapmıştık. Ve evlerimizin, binalarımızın her birine ayrı ayrı hem bireysel çöp konteynırlarımızı hem de geri dönüşüm kutularımızı vermeye başlamıştık. İlk uygulamayı da Mesudiye Mahallemizden başlatmıştık. Buradaki pilot çalışma başarılı oldu. Nihayetinde şuan geldiğimiz süreç itibariyle Fatih Mahallemizde dağıtımlarımızı yaptık. Orada da gayet güzel toplama ve ayrıştırma sürecine girdik. Şimdi Cumhuriyet Mahallemiz ve ardından diğer mahallelerimize, tüm İnegöl’e, her eve ve her haneye geri dönüşüm kutusu vereceğiz. Her hafta dolusunu alıp boş poşeti kendilerine vereceğiz. Ricamız artık evlerimizde plastik, kağıt, karton gibi atıkları geri dönüşüm kutularına atmaları. Evsel çöpleri de ayrıca kapılarının önünde bulunan yeşil çöp konteynırlarına atmalarını istiyoruz. Çöp kutuları üzerinde mahallenin çöp günlerini de vatandaşlarımız görebilecekler” dedi.
1634 GERİ DÖNÜŞÜM, 556 KONTEYNIR DAĞITILACAK
Cumhuriyet Mahallesinde toplamda 1634 haneye geri dönüşüm kutusu ve 556 tane de bireysel çöp konteynırı dağıtılacağını da kaydeden Taban, “Çöp konteynırları binadaki daire sayısına göre büyüklüğe sahip. Her binaya bir tane bıraktığımız için binadaki daire sayısına uygun hacimde olacak şekilde bunları bırakmış oluyoruz. Ben yapılan bu çalışmanın gelecekte çok daha güzel sonuçlar alacak bir şekle evrildiğini ifade edebilirim. Bundan sonra sokaklarda çöp dağınıklığı olmayacak, kedi köpeklerin dağıtmadığı bir ortam diliyorum. Çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımızdan da destek beklediğimizi ifade etmek istiyorum. İnegöl hepimizin. Temiz bir İnegöl hepimizin hayali. Çalışmamız hayırlı olsun” açıklamalarında bulundu.

Editör: TE Bilişim